Ostali sportovi

Predstavljena strategija prodaje ulaznica za OI u Parizu, cijene neobično povoljne

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 21.03.2022.
Predstavljena strategija prodaje ulaznica za OI u Parizu, cijene neobično povoljne

Orgnizatori OI u Parizu predstavili su svoju strategiju prodaje ulaznica, a cijene će se kretati od vrlo povoljnih 24 eura. Čak pola ulaznica koštat će ispod 50 eura...

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu 2024. predstavili su u ponedjeljak svoju strategiju prodaje ulaznica, posebice nudeći polovicu ulaznica po cijeni od 50 eura i manje tijekom 2023. godine.

U prodaji će biti više od 13.4 milijuna ulaznica, 10 milijuna za Olimpijske igre i 3.4 milijuna za Paraolimpijske igre. Sve ulaznice će se prodavati tijekom 2023.godine, putem sustava izvlačenja, s obveznom registracijom od prosinca 2022.

Objavljeno je da će se više od milijun olimpijskih karata prodavati po cijeni od 24 eura za sve sportove, a 50 posto olimpijskih ulaznica prodavat će se po cijeni od 50 eura i manje.

Za šefa Organizacijskog odbora Tonyja Estangueta ideja je imati "Igre otvorene za najveći broj ljudi, popularne i ujedinjujuće, s velikim brojem ulaznica po pristupačnim cijenama, za sve sportove."

Prihod od ulaznica smatra se ključnim za ukupni proračun Igara od četiri milijarde eura, a organizatori se nadaju da neće doživjeti sudbinu OI u Tokiju, gdje zbog koronavirusa nije bilo gledatelja, kao i ZOI u Pekingu, gdje ih je bio mali broj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!