Ostali sportovi

Zhang: 'Rekao sam sebi da se moram boriti s Hrgovićem, zbog sebe, kao i zbog boksa'

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.03.2022.
Zhang: 'Rekao sam sebi da se moram boriti s Hrgovićem, zbog sebe, kao i zbog boksa'
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Kinseki boksač Zhilei Zhang koji će se boriti s Filipom Hrgovićem, kao i Filipovi promotori Kalle Saurland i Eddie Hearn pokazali su svoje uzbuđenje zbog dogovorene borbe...

Nakon što je napokon i službeno potvrđena velika borba između Filipa Hrgovića i Zhileija Zhanga za poziciju obveznog izazivača u teškoj kategoriji po IBF-u, svoje dojmove o nadolazećoj borbi dao je i kineski borac. On nije htio propustiti ovakvu šansu.

"Vrlo sam sretan što će se borba ipak dogoditi. Čekao sam na priliku, sad je tu i neću dopustiti da prođe. Kad nitko drugi iz Top 15 nije htio borbu s Hrgovićem, kazao sam da moram to napraviti zbog sebe, kao i zbog boksa. Ovo je najvažnija borba moje karijere, cijeli sam unutra. Nemojte ovo propustiti", rekao je Zhang.

Jako zadovoljan time što će se borba ipak dogoditi je i Filipov promotor Kalle Sauerland. Bit će to sjajna predstava na velikoj pozornici.

"Napokon smo našli protivnika koji je voljan prihvatiti izazov. Prošli smo kroz IBF rang listu dvaput, Zhang je istupio i borit će se za obveznog izazivača za IBF titulu. Sam imamo 'El Animala' i 'Big Banga' u borbi za priliku za najveću nagradu u svijetu boksa. Ova epska borba zapalit će T-Mobile Arenu u Las Vegasu gdje navijači mogu svjedočiti budućem prvaku u teškoj kategoriji u akciji", kazao je.

Jednako uzbuđen je i Eddie Hearn.

"Jako mi se sviđa ova borba. Dugo se čekalo da netko istupi i suoči se s Hrgovićem pa moramo odati počast Zhileiju i njegovom timu što su prihvatili izazov. Oba borca imaju ogromnu snagu i znaju da ih pobjeda dovodi korak bliže najvećoj nagradi u sportu - naslovu prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Neće biti uzmaka kad krenu u borbu, bit će vatrometa u ionako naelektriziranoj noći", kazao je Hearn.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!