Tenis

Becker na sudu, sumnja se da je sakrio imovinu i trofeje s Grand Slamova

Matej Kačan • utorak, 22.03.2022.
Becker na sudu, sumnja se da je sakrio imovinu i trofeje s Grand Slamova

Njemačka teniska legenda Boris Becker nalazi se na suđenju u Londonu zbog sumnji na skrivanje imovine, uključujući i svoje Grand Slam trofeje pri proglašenju bankrota...

Nekadašnji teniski as Boris Becker nalazi se na sudu zbog optužnice da je pri proglašenju osobnog bankrota 2017. sakrio određena sredstva i imovinu, uključujući i trofeje s Wimbledona i Australian Opena.

Šesterostruki Grand Slam pobjednik 2017. je zbog dugova proglasio bankrot, a po zakonu se po bankrotu mora prikazati sva imovina kako bi se dugovi naplatili. Becker je u tom trenutku bio dužan oko 50 milijuna funti.

No, po 24 točke optužnice na londonskom sudu se navodi da je sakrio trofeje s Wimbledona i Australian Opena, nekretnine u Londonu i Njemačkoj, kao i dionice i gotovinu na računima bivše supruge Barbare Becker i sadašnje .

Procjenjuje se da je Becker zamračio 1.5 milijun eura imovine, a ako se optužnica dokaže, prijeti mu i sedam godina zatvora.

Suđenje bi trebalo trajati tri tjedna, nakon čega će se znati sudbina legendarnog Nijemca, najmlađeg pobjednika Wimbledona kojeg je osvojio 1985. sa samo 17 godina.

Beckeru ovo nisu prvi financijski problemi sa zakonom. U Münchenu je 2002. osuđen na dvije godine uvjetno i novčanu kaznu zbog utaje poreza, a ostao je dužan u Španjolskoj zbog radova na vili na Mallorci, kao i u Švicarskoj gdje nije platio župniku koji ga je vjenčao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!