Ostali sportovi

Vinkovačku trilogiju otvara u subotu Orion

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 22.03.2022.
Vinkovačku trilogiju otvara u subotu Orion

Zabaviti se, družiti se i pri tom nešto dobro napraviti za zdravlje, cilj je najkraće od tri vinkovačke utrke koja starta u subotu u 11 sati i prolazi najljepšim dijelovima ovog slavonskog grada. Savršen spoj turizma i sporta...

Najkraća rekreativna utrka na duge staze u Vinkovcima, ona od pet kilometara, starta u subotu, 26. ožujka, u 11 sati s Trga dr. Franje Tuđmana. Više od 200 rekreativaca iz Slavonije i Hrvatske u pohodu su na prvu medalju Vinkovačke trilogije.

Trči se najljepšim dijelovima ovog slavonskog grada, od središta i pješačke zone, šetališta uz Jezero Banja i obale Bosuta, preko mosta u Genscherovoj ulici do cilja.

Po principu važno je sudjelovati, ovakva sportska događanja potiču građane na brigu o zdravlju uz druženje i zabavu, ali i potvrđuju da za stjecanje dobrih navika poput trčanja, nisu potrebne posebne pripreme i staze.

Prva od tri vinkovačke utrke ime je dobila po Orionu, najstarijem indo-europskom kalendaru pronađenom u Vinkovcima. Original se čuva u Gradskom muzeju, jednoj od najljepših baroknih zgrada u gradu koju vrijedi posjetiti.

Organizatora Oriona, Sportsku udrugu građana FCT – Vinkovci, očekuju još dvije zahtjevnije utrke, 23. travnja deset kilometara dug Orient Express i 7. svibnja 4.5 kilometra duga utrka s preponama Valens Victorius.

"Inspiraciju za imena i ovih zahtjevnijih utrka nije bilo teško pronaći. Orient Express, misteriozni vlak u priči Agathe Christie na putu od Istanbula do Pariza prolazio je Vinkovcima, a Valens je, uz brata Valentinijana, bio rimski car rođen na području starih Cibala. Tako su se u rimsko doba zvali Vinkovci, inače najstariji grad Europe u kojem život u kontinuitetu teče punih osam tisuća godina. Naša je trilogija sjajan način za otkrivanje lijepih priča ovog grada, savršen je spoj sporta i turizma, pa vas pozivamo da nas već ove subote posjetite", poručuju organizatori.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!