Košarka

Vrlo dobar nastup Žižića u važnoj pobjedi Maccabija, PAO nanio neočekivani poraz Bayernu

Branimir Korać • utorak, 22.03.2022.
Vrlo dobar nastup Žižića u važnoj pobjedi Maccabija, PAO nanio neočekivani poraz Bayernu
Foto: Pixsell

Sada je jasno kako će se kreirati poredak u Euroligi i iako je bilo naznake da će se gledati postotak pobjeda nakon brisanja rezultata ruskih klubova, danas je stigla potvrda. Nakon toga krenulo je i 31. kolo...

Maccabi je napravio još jedan korak prema doigravanju slaveći na svom parketu protiv Armanija 75:58. Izraelci su odigrali sjajno drugo poluvrijeme u kojem su limitirali Armani na samo 21 poen i tako odjurili do visoke pobjede.

Po 14 poena kod domaćina upisali su James Nunnally i Jalen Reynolds dok je Ante Žižić dodao za 21 minutu 12 poena (5/9 za dva, 2/2 slobodna) uz sedam skokova. Kod poraženih Devon Hall ubacio je 11 poena, a Nicolo Melli deset poena uz 12 skokova.

Panathinaikos je već otpao i neće vidjeti doigravanje pa je tako Bayernu teže pao ovaj poraz nego što je Grke razveselila pobjeda. Grci su u konačnici slavili 80:67, vodili su od početka, Bayern se uspio u trećoj dionici vratiti, ali je potrošio puno energije za to i u konačnici je upisao poraz.

Pobjednika su predvodili Daryl Macon s 18 poena i šest skokova, Okaro White sa 16 poena te Howard Sant-Roos s 15 poena i devet skokova. Kod poraženih Darrun Hilliard ubacio je 15 poena uz pet skokova, Augustine Rubit 13 poena uz osam skokova, a Leon Radošević za 19 minuta dodao je osam poena (1/1 za dva, 2/5 za tri) uz pet skokova.

Barcelona je u Berlinu potvrdila kako je bolja momčad od Albe i glatko je slavila 95:79. Barca je učvrstila prvu poziciju na ljestvici i kako se trenutno čini, vrlo teško će je netko skinuti s vrha.

Odličan posao odradio je po običaju Nikola Mirotić koji je upisao 18 poena uz šest skokova, a Kyle Kuric dodao je 14 poena. Kod poraženih Oscar Da Silva upisao je 13 poena uz pet skokova, a Jaleen Smith dodao je 12 poena.

Najneizvjesnija utakmica odigrana je u Istanbulu gdje je Anadolu Efes ugostio Real Madrid i preokretom u zadnjoj dionici stigao je do pobjede 93:90. Dvije i pol minute prije kraja Gabriel Deck ubacio je za 90:88 i to su bili zadnji poeni Madriđana na ovom susretu. Tricom je uzvratio Elijah Bryant, vratio Efes u vodstvo i do kraja susreta domaćin je potvrdio pobjedu preko Micića.

Micić je susret završio s 29 poena i šest asistencija, Adrian Moerman dodao je 18 poena i šest skokova, a Kruno Simon dobio je tek sedam minuta za vrijeme kojih je ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/1 za tri). Kod Reala Deck je upisao 23 poena i deset skokova, a Guerschon Yabusele dodao je 20 poena, pet skokova i pet asistencija.

Euroliga, 31. kolo:
Maccabi Playtika Tel Aviv - AX Armani Exchange Milano 75:58
Panathinaikos OPAP Atena - FC Bayern München 80:67
Alba Berlin - FC Barcelona 79:95
Anadolu Efes Istanbul - Real Madrid 93:90

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!