Košarka

Momčad s dna Istoka iznenadila Warriorse, Bucksima i Hawksima bitne pobjede

Matej Kačan • srijeda, 23.03.2022.
Momčad s dna Istoka iznenadila Warriorse, Bucksima i Hawksima bitne pobjede

Osim susreta Denvera i Clippersa, u NBA noći odigrana su još samo tri dvoboja. Najveće iznenađenje slavlje je Orlanda nad Warriorsima, a najbolja partija večeri ide Traeu Youngu u ruke...

Golden State Warriorsi već su vjerojatno izgubili drugo mjesto Zapada, a kakvom formom igraju, mogli bi pasti i ispod četvrtog ako se uskoro bitno ne poprave i uozbilje.

25. poraz ukupno u sezoni, već 16. na gostovanjima i treći u nizu Warriorsi su upisali na neočekivanom mjestu - u gostima kod Orlando Magica koji je 94:90 postigao tek 20. pobjedu sezone.

Bez Stephena Curryja napad ne teče tako glatko, a još je gore kad vam Andrew Wiggins i Klay Thompson šutiraju ispod 50 posto. Na kraju je najbolji pojedinac Warriorsa bio Jordan Poole s 26 poena.

S druge strane, Magic je odradio svoje u obrani i u reketu pa su ga do pobjede vodili Franz Wagner s 18 ubačaja i Wendell Carter Jr. s 19 uz osam skokova.

Atlanta Hawksi održavaju svoje deseto mjesto Istoka i u direktnom dvoboju s jednom od momčadi koja prijeti i želi u play-in, New York Knicksima, ostvarili su važnu pobjedu, svoju 36. te sad Wizardsima i Knicksima bježe za šest pobjeda.

Atlanta je slavila sa 117:111, a to može zahvaliti Traeu Youngu koji je s 45 poena, od čega čak sedam trica i osam asistencija ponio svoju momčad na leđima,a s 32 pomogao mu je Bogdan Bogdanović. Kod Knicksa je 30 poena uz 13 skokova imao RJ Barrett.

I na vrhu Istoka ogromna je gužva, unutar dvije i pol pobjede su četiri ekipe, a Milwaukee Bucksi drže drugo mjesto i žele zaprijetiti Heatu. Aktualni prvaci lakoćom su svladali Bullse, petu momčad konferencije i tako su prednju četvorku još malo udaljili od ostatka.

Bilo je gotovo 30 razlike, 126:98, a Buckse je predvodio Giannis Antetokounmpo s 25 poena i 17 skokova te pet asistencija. Kod Bullsa je Nikola Vučević zabio 22 poena uz sedam skokova.

NBA:
Orlando - Golden State 94:90
New York - Atlanta 111:117
Milwaukee - Chicago 126:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!