Rukomet

Šok za PSG i Dance, Hansen zbog bolesti pola godine van terena

HINA, Matej Kačan • srijeda, 23.03.2022.
Šok za PSG i Dance, Hansen zbog bolesti pola godine van terena

Ponajbolji rukometaš svijeta, Danac Mikkel Hansen obolio je od upale vene i plućne embolije te će, premda je van životne opasnosti, s terena izbivati oko pola godine zbog tretmana...

Danski rukometaš Mikkel Hansen (34), jedan od najboljih igrača na svijetu, završio je sezonu u Paris SG-u nakon što je obolio od upale vene u kombinaciji s plućnom embolijom, objavio je u utorak pariški klub.

Prošlog tjedna, operiran u Danskoj zbog problema s hrskavicom koljena, Mikkel Hansen je prošlog tjedna "po povratku u Francusku dobio flebitis donjeg ekstremiteta, zajedno s plućnom embolijom", objasnio je klub navodeći da je igrač "izvan životne opasnosti".

Hansenu će biti izvan terena od četiri do šest mjeseci jer će se bolest tretirati antikoagulansima koji "nisu kompatibilni s kontaktnim sportom visoke razine", navodi se u priopćenju.

Jedan od najboljih danskih igrača svih vremena u svojoj bogatoj karijeri ima olimpijsko i europsko zlato, te dva svjetska zlata, a rekordna tri puta je proglašavan za najboljeg rukometaša svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!