Nogomet

Bale: 'Utakmica protiv Austrije svakako je jedna od najvećih koje sam igrao'

Branimir Korać • srijeda, 23.03.2022.
Bale: 'Utakmica protiv Austrije svakako je jedna od najvećih koje sam igrao'
Foto: Pixsell

Wales je zadnji put igrao na Svjetskom prvenstvu još 1958. godine, a sada mu se ukazala prilika da s dvije pobjede dođe do Katra. Ušao je u dodatne kvalifikacije te utakmicu protiv Austrije dočekuje s ogromnim očekivanjima.

Hoće li Wales dohvatiti Svjetsko prvenstvo, mnogi analitičari smatraju da ovisi ponajviše od Garethu Baleu. Bale je propustio El Clasico zbog lakše ozljede, ali tvrdi kako je sada spreman i s nestrpljenjem čeka susret protiv Austrije.

"Bit će to svakako jedna od najvećih utakmica koje sam igrao. Proći na Svjetsko prvenstvo je velika stvar, a želimo to ostvariti za naše navijače i cijelu zemlju. To je svakako velika i važna utakmica, svi želimo da završi na najbolji način", poručuje Bale.

Igrati na Svjetskom prvenstvu bilo bi ispunjenje sna.

"Sjećam se koliko sam kao dijete volio gledati Svjetsko prvenstvo. Brazilski Ronaldo, samba nogomet, to su mi vjerojatno prva sjećanja. Bilo bi ispunjenje sna nastupiti na Svjetskom prvenstvu i napraviti to za Wales bilo bi nevjerojatno postignuće. Dugo je vremena prošlo od prošlog nastupa. Međutim ne smijemo tako daleko gledati, moramo se koncentrirati isključivo na Austriju."

Susret se igra u Cardiffu, a pobjednik tog dvoboja čeka boljeg iz meča između Škotske i Ukrajine. Wales ne zna za poraz u zadnjih 11 utakmica na stadionu u Cardiffu.

"Velika je prednost što igramo pred svojim navijačima. Oni znaju koliko su nam bitni, stvarno su naš 12. igrač i gurat će nas prema naprijed u svakom slučaju. Navijači nas inspiriraju, teško je reći je li baš zbog toga naš omjer takav na ovom stadionu, ali samo neka se nastavi."

"Ne mogu reći da ću žaliti ako ne nastupim na Svjetskom prvenstvu, ali to je nešto što želim ostvariti za naše navijače. Žalio bih jedino da ne pružimo sve od sebe protiv Austrije. Kada to napravite, onda ne trebate žaliti bez obzira na rezultat. Nadam se da će naš najbolji nastup biti dovoljan."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!