Vodeni sportovi

Jug slavio protiv Jadrana, ali nedovoljno za prvo mjesto

Branimir Korać • četvrtak, 24.03.2022.
Jug slavio protiv Jadrana, ali nedovoljno za prvo mjesto
Foto: Pixsell

U Gružu je padala odluka o prvom mjestu uoči doigravanja, Jug je slavio protiv Jadrana 11:10, ali razlika nije bila dovoljna za preuzimanje prvog mjesta...

Kako je Jadran u Splitu bio bolji s dva gola razlike, a imao je i impresivnu ukupnu gol razliku, bilo je jasno da Jugu treba pobjeda od tri gola prednosti da ga prestigne na ljestvici i zasjedne na prvo mjesto.

Ipak nije uspio, u teškom danu u kojem je potvrđeno kako se provode određene istrage oko poslovanja kluba, Jug je slavio s 11:10 što je dovoljno tek za bodovno poravnanje s Jadranom i drugo mjesto.

Jadran je jako dobro krenuo u utakmicu te poveo s 5:1 dvije i pol minute prije poluvremena te je Jug bio u problemima.

Ipak, krajem prvog i početkom drugog poluvremena Jug radi seriju 4:0, vraća se u utakmicu, ali nikako nije mogao do vodstva.

Tek četiri minute prije kraja Jug je prvi put poveo, imao nakon toga i napad za plus dva, ali Marcelić brani pokušaj Fatovića, na drugoj strani Rino Burić zabija i tu je priči bio kraj što se tiče famoznih tri razlike.

Kod Juga po tri gola postigli su Stylianos Argyropoulos i Hrvoje Benić, a kod Jadrana Rino Burić i Anđelo Šetka.

U drugom susretu 14. kola Solaris je bio bolji od Mornara s 12:7. Splićani su izdržali jedno poluvrijeme, na odmoru je bilo 6:6, ali u drugom dijelu domaćin je bio puno bolji.

Tri gola kod Solarisa postigao je Jerko Penava, a četiri gola kod Mornara Duje Buzdovačić.

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!