Tenis

Barty: 'Ako me na vrhu naslijedi Swiatek, nema bolje osobe za to'

Matej Kačan • četvrtak, 24.03.2022.
Barty: 'Ako me na vrhu naslijedi Swiatek, nema bolje osobe za to'

Dojučerašnja najbolja tenisačica svijeta Ashleigh Barty dala je intervju nakon odlaska u mirovinu, a između ostalog je kazala kako nema ništa protiv da je na broju jedan zamijeni Iga Swiatek...

Dosadašnja prva tenisačica svijeta Ashleigh Barty otišla je u tenisku mirovinu, a samim time počinje potraga za novom vladaricom svjetskog tenisa. Tko će ponoviti uspjeh Barty i u tri godine povezati tri Slama na tri podloge, ostaje za vidjeti, ali od sljedećeg tjedna imat ćemo novi svjetski broj jedan.

To bi po svemu sudeći trebala biti Iga Swiatek koja bi po novom rankingu trebala sjesti na vrh, a o Poljakinji Barty ima samo riječi hvale.

"Ako to bude Iga, nema bolje osobe. Ona je nevjerojatna osoba, sjajna tenisačica. Nevjerojatan je način na koji je donijela svježu, neustrašivu energiju na terene. Ona to zaslužuje. Nadam se da će preuzeti to i ostati svoja, raditi na svoj način i zaista slijediti sve svoje snove u karijeri", rekla je Australka.

O svom potencijalnom povratku jednog dana, Barty nije htjela isključiti sve mogućnosti.

"Znate, nikad ne reci nikad. No, još je to daleko", kazala je Barty.

"Htjela sam nešto vratiti društvu. Oduvijek sam željela imati vremena da pridonesem i na druge načine, a sad imam tu šansu i to me raduje. Što se tiče konkretnih planova, trebate pričekati i vidjeti", pojasnila je svoju odluku o mirovini.

Barty je otkrila kako je o mirovini počela razmišljati nakon naslova u Wimbledonu, a njen trener Craig Tyzzer nije šokiran odlukom.

"Nije to bio šok, Ash radi stvari na svoj način. Mislim da je trenutak pravi. Osvojila je Australian Open za sve i mislim da nema više ništa u spremniku. Na OI u Tokiju, nakon osvajanja Wimbledona, vidjelo se da tu više zaista nema motivacije", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!