Košarka

Grizzliesi također matematički osigurali doigravanje, Pelicansi opet preskočili Lakerse

Matej Kačan • petak, 25.03.2022.
Grizzliesi također matematički osigurali doigravanje, Pelicansi opet preskočili Lakerse

Sinoć je odigrano samo pet dvoboja NBA lige, ali sa sigurnošću sad znamo da će Phoenix biti momčad s najboljim omjerom, kao i da Memphis sigurno ide u doigravanje...

Druga momčad na Zapadu također više matematički ne mora brinuti o doigravanju. Memphis Grizzliesi sjajnom napadačkom partijom svladali su Indianu i došli su do 51-23 omjera, što je dovoljno za sigurno mjesto.

Memphis je suparnika ponizio, već u prvoj dionici napravio preko 20 razlike i priveo priču kraju sa 132:130. Ja Moranta nije bilo, ali odlična momčadska partija istaknula je Desmonda Banea s 30 poena i Jarena Jacksona Jr.-a s 20.

Ispred Grizzliesa i dalje su Phoenix Sunsi koji nisu posustali u periodu kad je Chris Paul bio van terena. Dapače, Sunsi su povratak svog beka dočekali sa šest pobjeda u nizu, a u njegovom povratku upisali su i sedmu.

Sa 140:130 u najefikasnijem dvoboju večeri pali su Denver Nuggetsi, a glavnu riječ vodio je Devin Booker. On je ubacio 49 poena i 10 asistencija za 60. pobjedu Sunsa i osiguravanje najboljeg omjera lige na kraju sezone.

22 poena dodao je Mikal Bridges, dok je Paul u povratku imao 17 ubačaja i 13 asistencija. Kod Nuggetsa dosta podjednakih igrača po broju poena, ipak je još jednom najbolji bio Nikola Jokić s 28 uz po šest skokova i asistencija.

Da će kao osmi sa Zapada na Sunse, nadaju se i NO Pelicansi koji su svladali Chicago Bullse i još jednom preskočili Lakerse na devetom mjestu. Sigurno će oboje u play-in, a prednost domaćeg terena u ovom dvoboju ulog je u borbi za deveto mjesto.

Lakersi i Pelicansi sad imaju isti omjer, 31-42, ali Pelicansi zasad imaju bolji međusobni omjer pa su u prednosti. Bullsi su pali sa 126:109, a Pelicanse je sa 16 ubačaja i 19 skokova vodio Jonas Valančiunas, dok je najbolji strijelac bio Devonte' Graham s 30.

Na Istoku je također gužva, traje borba za prvo mjesto, kao i za izbjegavanje play-ina. U ovoj prvoj su Milwaukee Bucksi došli na samo pobjedu od vrha i Heata. Bucksi i dalje igraju bez Giannisa Antetokounmpo pa ih je do 114:102 pobjede nad Wizardsima vodio Jrue Holiday s 24 poena i deset asistencija.

U direktnom dvoboju ekipa koje žele šesto mjesto Istoka i direktan plasman u doigravanje, Toronto je svladao Cleveland i momčadi su sad na istom omjeru od 41-32, premda su Cavsi i dalje na šestoj poziciji.

No, sudeći po formi, zdravlju i ovom susretu to bi se moglo promijeniti jer Cavaliersi i dalje "krpaju" rotaciju, a Raptorsi su slavili sa sigurnih 117:104. Pascal Siakam zabio je 35 poena uz pet skokova i šest dodavanja, dok je Darius Garland kod Clevelanda ubacio 18 uz 10 asistencija.

NBA:
Toronto - Cleveland 117:104
Memphis - Indiana 133:103
Milwaukee - Washington 114:102
New Orleans - Chicago 126:109
Denver - Phoenix 130:140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!