Košarka

Jurlina: 'Poraz od Šibenke neće riješiti stvari, ali trijumf bi nam puno značio'

Matej Kačan • petak, 25.03.2022.
Jurlina: 'Poraz od Šibenke neće riješiti stvari, ali trijumf bi nam puno značio'

Svoju borbu u nastojanju da zadrže premijerligaški status nastavljaju košarkaši Sonik Puntamike koji će u drugom kolu Lige za ostanak igrati sa Šibenkom i tražiti prekid negativnog niza...

Košarkaši Puntamike u drugom kolu Lige za ostanak elitnog razreda hrvatske košarke traže prekid negativnog niza i prvu pobjedu nakon nešto više od tri mjeseca. S druge strane parketa stajat će Šibenka.

Momčad je to koja se u posljednje vrijeme također mučila s formom, no pobjeda Milačićevih momaka protiv Alkara uvelike je popravila raspoloženje u svlačionici Baldekina te se Zadrani nadaju da i oni mogu uzeti djelić tog recepta i vratiti se u utrku za bijeg sa začelja.

"Premda ni pobjeda niti poraz u večerašnjem susretu neće riješiti stvari, trijumf bi nam puno značio na psihološkom planu pred nastavak natjecanja i dao nam poticaj za nastavak borbe. Trebamo napraviti sve što je našoj moći da dođemo do pozitivnog rezultata. Situacija nije bajna, nismo u jakom trenažnom procesu, s obzirom na sve nedaće koje nas prate te sitne ozljede i bolesti s kojima se susrećemo. Teško je održati razinu treninga kakvu bih htio, no košarka je uvijek nepredvidiva i na domaćem parketu trebamo napraviti sve da dođemo do bodova koji bi nam puno koristili u nastavku sezone", kazao je u najavi susreta trener Roko Jurlina.

Povratnički debi u zelenom dresu trebao bi upisati Emilio Banić koji se vratio treninzima nakon desetodnevne pauze, a doprinos se očekuje i od kadetskog reprezentativca Hrvatske Davida Pavina koji će nakon nekoliko kola ponovno biti u sastavu. S druge strane, probleme stvara ozljeda koljena Marina Šarlije.

"Prvi dio tjedna nije odradio niti jedan trening te ćemo vidjeti koliko će nam moći pomoći, ali nadam se da ćemo uspjeli proširiti rotaciju s jednim ili dva igrača, što nam je nedostajalo u posljednjim susretima, kako bismo odmorili ključne figure i do samoga kraja ostali u igri" dodao je Jurlina.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s počekom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.

FOTO: Šime Zelić/KK Sonik Puntamika

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!