Nogomet

Bišćan: 'Možda i nismo u lošijoj poziciji jer je Austrija sada motiviranija svladati Norvešku'

Mihaela Bradovski • petak, 25.03.2022.
Bišćan: 'Možda i nismo u lošijoj poziciji jer je Austrija sada motiviranija svladati Norvešku'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine odigrala je bez pogodaka protiv Austrije u vrlo tvrdoj utakmici koja nije ponudila previše prilika...

Igor Bišćannakon remija protiv Austrije nije bio zadovoljan činjenicom da Hrvatska nije nastavila niz pobjeda, ali bod je tu koji nije nužno loš, smatra izbornik.

"Dosta tvrda i žilava utakmica, organizirano s obje strane. Austrija je pokazala da je ozbiljna momčad. Nije bilo previše ljepote, ali kada se činilo da smo dovoljno blizu da postignemo pogodak, dogodio se crveni karton i morali smo čuvati rezultat. S tim bodom možda i nismo u tako lošoj poziciji jer je Austrija ostala u igri i bit će motivirana da svlada Norvešku. Mi imamo doma Finsku gdje vjerujemo u pobjedu i nakon osam utakmica opet bi bili u dobroj situaciji. Sve u svemu nismo najzadovoljniji jer nismo dobili, ali smo odigrali ozbiljnu utakmicu i Austrija nam nije stvorila veću šansu."

Hrvatska je kvalitetnija od Finske, vidjelo se to i u prvom susretu, ali Bišćan upozorava kako ne smije doći do opuštanja.

"Teško je procijeniti na koji način će se postaviti, ali mislim da će biti otvoreniji jer su neopterećeni rezultatom. Mi ćemo isto biti drugačije postavljeni i trebala bi to biti zanimljivija utakmica. Finska je sasvim pristojna momčad, ne smijemo se opustiti, to je kvalitetna ekipa, ali smo pokazali i danas da smo tvrdi i u stanju odigrati i ovakvu utakmicu kada stvari ne izgledaju najbajnije. Prilagodili smo se, nismo jurili i na kraju smo dobili bar nešto iz ove utakmice. Stvarno smo dobra ekipa, vjerujem da ćemo pobijediti Finsku i tako se približiti našem glavnom cilju."

FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!