Košarka

Raspoloženi Harden i Embiid dominirali i visoko slavili protiv Zupca i Clippersa

Branimir Korać • subota, 26.03.2022.
Raspoloženi Harden i Embiid dominirali i visoko slavili protiv Zupca i Clippersa

Philadelphia 76ersi nastavili su s dobrim nastupima te su upisali visoku pobjedu u gostima kod Los Angeles Clippersa sa 122:97...

Sixersi nastavljaju s vrlo dobrim nastupima, a treću uzastopnu pobjedu upisali su u gostima kod Los Angeles Clippersa sa 122:97. Sezona je ovo u kojoj kod Clippersa ozljede igraju glavnu ulogu i ne treba čuditi omjer 36-39. Ovo im je peti uzastopni poraz i susret u kojem nisu imali previše šanse.

Najvećim dijelom dvoboja Sixersi su imali visoku prednost i Clippersima je prijetio i teži poraz. Nisu dobro krenuli u utakmicu i nakon toga protiv ovakve Philadelphije nisu se mogli vratiti.

U punom sjaju bio je "dinamični duo" Sixersa James Harden - Joel Embiid, svaki je upisao po double-double učinak i to prvi put otkako su se spojili u Philadelphiji.

Pobjednik je praktički odlučen već u prvom poluvremenu koje su Sixersi dobili sa 64:43 i nakon toga bez ikakvih problema održavali su visoko vodstvo. U tom prvom dijelu Harden je briljirao i na odmor otišao s double-double učinkom od 25 poena i 11 skokova.

Bio je ovo povratak u Los Angeles Doca Riversa koji je dugo sjedio na klupi Clippersa, a ovo mu je bilo prvo gostovanje kod svoje bivše momčadi nakon što je dobio otkaz.

U konačnici završilo je 122:97, a Harden se zaustavio na 29 poena, 15 skokova i sedam asistencija dok ga je pratio Embiid s 27 poena i deset skokova.

Na drugoj strani Amir Coffey je upisao 21 poen, Isaiah Hartenstein 16 poena uz devet skokova, a Ivica Zubac za 24 minute upisao je sedam poena (3/7 za dva, 1/2 slobodna) uz sedam skokova i šest asistencija.

NBA:
Los Angeles Clippers - Philadelphia 76ers 97:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!