Automoto

FIA i Formula 1 izbacile priopćenje: 'Vikend se nastavlja, dobili smo garanacije da je sigurno'

Matej Kačan • subota, 26.03.2022.
FIA i Formula 1 izbacile priopćenje: 'Vikend se nastavlja, dobili smo garanacije da je sigurno'

Nakon što su sve uključene strane ipak dogovorile da se vikend na stazi u Jeddahu na VN Saudijske Arabije nastavi, to je i postalo službeno priopćenjem FIA-e i Formule 1...

Nakon što su šefovi F1 momčadi po sastanku odlučili da se vikend VN Saudijske Arabije nastavi po planu usprkos bombardiranju blizu staze, okupili su sei vozači koji su imali svoj sastanak.

I na kraju četverosatnog vijećanja rezultat je bio isti pa se aktivnosti na stazi u Jeddahu nastavljaju po planu, a u subotu ujutro Formula 1 i FIA izbacile su zajedničko, službeno priopćenje koje potvrđuje odluku.

"Formula 1 i FI mogu potvrditi, nakon razgovora sa svim vozačima i momčadima da će se VN Saudijske Arabije nastaviti po rasporedu.

Nakaon široko praćenog incidenta koji se u petak dogodio u Jeddahu, uslijedila je poduža rasprava između svih uključenih strana, autoriteta saudijske vlade i sigurnosnih agencija koje su pružile potpune i detaljizirane garancije da je događaj siguran.

Svi su na kraju dogovorili da se nastavi jasan i otvoren razgovor kroz cijeli vikend i u budućnosti", stoji u izjavi.

Podsjećamo, na kraju prvog treninga u petak bombardirana je obližnja naftna kompanija u Jeddahu pa se kraj staze nadvio gusti crni dim, ali je ipak dogovoreno da se voziti može.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!