Automoto

Perez prvi put na poleu, Schumacher uništio bolid, Hamilton tek 16.

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 26.03.2022.
Perez prvi put na poleu, Schumacher uništio bolid, Hamilton tek 16.

Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija (1:28.200 minuta) za nedjeljnu Veliku nagradu Saudijske Arabije ulicama Jedde, a u prvom startnom redu će biti i Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari) koji je bio samo 25 tisućinki sporiji.

Za meksikanskog vozača ovo je prvi "pole position" u karijeri.

I mjesta u drugom startnom redu izborili su vozači Ferrarija i Red Bulla, Španjolac Carlos Sainz Jr. (1:28.402) i aktualni svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (1:28.461).

Francuz Esteban Ocon (Alpine) i Britanac George Russel (Mercedes) bit će u trećem startnom redu.

Subotnje kvalifikacije obilježila su još dva događaja: spektakularno izlijetanje Micka Schumachera (Haas) u drugom kvalifikacijskom ciklusu kad je pri velikoj brzini izgubio nadzor nad bolidom i zabio se u zaštitnu ogradu, te ispadanje sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona (Mercedes) već u prvom kvalifikacijskom ciklusu, zbog čega će Britanac startati iz osmog reda.

Mladi 23-godišnji Nijemac Mick Schumacher, sin proslavljenog sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, srećom je prošao neozlijeđen pri izlijetanju.

Vozilo hitne pomoći ubrzo je stiglo na mjesto nesreće, a prema vijestima iz Schumacherove momčadi, mladi Nijemac je vrlo brzo izvučen iz vozila i bio je pri svijesti kad su ga prevozili u medicinski centar. Pregledom nisu utvrđene vanjske ozljede, ali je 23-godišnji vozač prebačen u obližnju bolnicu na dodatne pretrage kako bi bilo potvrđeno da snažan udarac nije ostavio nikakve fizičke posljedice.

Nakon Schumacherovog izlijetanja, kvalifikacije su prekinute na gotovo sat vremena, kako bi sa staze bili uklonjeni dijelovi oštećenog bolida te popravljena ograda.

Kolika je bila silina udarca najbolje se moglo vidjeti kad je dizalica krenula uklanjati vozilo koje se pritom gotovo prepolovilo.

Druga ovogodišnja utrka Svjetskog prvenstva formule 1 u nedjelju će startati u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!