Nogomet

Dalić: 'Sosa je došao s ozljedom o kojoj nije govorio, ali čekaju me slatke brige'

Sportnet, hns.family • nedjelja, 27.03.2022.
Dalić: 'Sosa je došao s ozljedom o kojoj nije govorio, ali čekaju me slatke brige'
Foto: Pixsell

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić još se jednom osvrnuo na susret sa Slovencima, a već se okreće i Bugarima za koje je najavio sastav...

Dan nakon remija sa Slovenijom u Dohi, hrvatski izbornik Zlatko Dalić još se jednom osvrnuo na odrađeno, ali je i prokomentirao stanje u momčadi, najavio dvoboj s Bugarskom te otkrio sastav.

Za početak, dvoboj sa Slovenijom. Hrvatska je protiv Slovenije dominirala većim dijelom susreta, koji je okončan remijem nakon primljenog pogotka u posljednjim trenucima.

"Žao mi je zbog gola koji smo primili u zadnjoj minuti iz prekida. Imali smo opomenu dvije minute prije tog ubačaja iz kuta kad nismo dobro reagirali i onda svejedno primimo gol. Već u početnoj formaciji nismo dobro stajali, stvorila se rupa, ali, dobro… Bolje da se desilo sad, nego poslije. Sutra ćemo dobro proanalizirati spomenutu situaciju, vidjeti gdje smo pogriješili i to ispraviti. Sve u svemu, rastužilo me to jer nismo zaslužili da utakmica završi 1:1. Igrali smo dobro, pogotovo poslije početnih dvadeset minuta kad nismo bili pravi. Malo smo se bili suzili, noge su bile krute i teške, nije bilo pasa i dubine. Moram priznati da je na treningu to bilo puno bolje i kvalitetnije, neki igrači su bili u grču, ali… Sve u svemu, bilo je dobro", kaže izbornik Zlatko Dalić, koji je još jednom prokomentirao zonsko branjenje prekida.

"Igrači su morali napasti loptu poslije centaršuta, ali nisu se niti dobro postavili. Da su oni u prostoru stajali kako treba, slovenski igrač ne bi došao u idealnu situaciju za postizanje pogotka. To je pitanje koncentracije. Doduše, bio je problem i taj što smo zamijenili šestoricu igrača pa se promijenila i formacija i raspored igrača kod tog prekida i nismo uspjeli sve pohvatati. Bez obzira na to što je stigla opomena, kao to sam rekao, dvije minute prije. Ponavljam, žao mi je zbog primljenog pogotka u zadnjim sekundama, ali pokušat ćemo to popraviti u utakmicama što slijede."

Izbornik je najavio potpuno novu momčad za dvoboj protiv Bugarske.

"Hrvatska je sve svoje probleme riješila prije četiri mjeseca. Mirni smo i spokojni, ono što sad moramo jest provjeriti neke stvari, to je posao mene kao izbornika. Moramo dobiti odgovore na neka pitanja, a priliku imamo jedino sad. Poslije dolaze natjecateljske utakmice kad više neće biti potpitanja, zato ćemo dati priliku svim igračima. Rekao sam dečkima da je sve na njima, da nitko neće biti zakinut, ono što pokažu i odigraju bit će jedino mjerodavno za to hoće li ili neće biti dio reprezentacije. Zato želim dati priliku svim igračima, na vratima će priliku dobiti Ivušić, malih problema imamo u defenzivnom dijelu jer Sosa osjeća bol i mislim da ga nećemo koristiti. Iznenadio me jer je došao na okupljanje s ozljedom o kojoj nije govorio. Želio je biti s nama, pokušavao je, mučio se, ali nećemo ga forsirati. Nema smisla, želim da miruje i da se spreman vrati u klub."

Dalić je najavio ostatak sastava:

"Stoperi će biti Škorić, Vida i Ćaleta-Car, na lijevom boku Barišić, na desnom možda Juranović, iako će mu to biti onda druga utakmica. U veznom redu će biti Moro, Pašalić i Majer, a u napadu Vlašić i Livaja. Jedino smo u maloj dvojbi kad je u pitanju desni bok, neću vam reći o kome razmišljamo jer ćete oko toga raditi dramu. Cilj je probati ovaj sastav i, naravno, pobijediti utakmicu."

Izbornik je još jednom pohvalio igrače za angažman i igru protiv Slovenije.

"Odigrali smo korektnu utakmicu, dobro je da imamo širinu kadra, čekaju me slatke brige. Već za tri mjeseca očekuje nas Liga nacija, pred nama su teški ispiti tijekom kojih ćemo morati koristiti više igrača jer ćemo igrati četiri utakmice u deset dana. Poslije utakmica u Dohi igrači će, u svakom slučaju, znati što su ili nisu napravili."

Vatreni su već polako okrenuti predstojećem ždrijebu svjetske smotre.

"Hrvatska je pet puta nastupila na svjetskim prvenstvima i osvojila dvije medalje. Tko to ima? A mi to podcjenjujemo. Zemlja s četiri milijuna stanovnika ostvarila je takve sjajne rezultate… To je nešto fascinantno. Ždrijeb… Naravno da bi bilo dobro kad bismo izvukli Katar, bez obzira na to što nikog ne podcjenjujemo. Nama je cilj proći skupini, napraviti taj prvi korak. Bit će teško, u Kataru će biti najbolje reprezentacije na svijetu, ali vjerujem u nas i našu momčad. Ne želim govoriti o nekim višim ciljevima, i u Rusiji smo išli korak po korak. Iz prve jakosne skupine svi su protivnici teški, osim domaćina, koji je objektivno najlakši protivnik. Treća i četvrta jakosna skupina… Nisam o tome puno razmišljao, kada ždrijeb završi moći ću nešto više komentirati", zaključio je izbornik.

AUTOR:

HNS

FOTO: Davorin Višnjić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!