Automoto

Verstappen u završnici došao ispred Leclerca i slavio u Saudijskoj Arabiji

Mihaela Bradovski • nedjelja, 27.03.2022.
Verstappen u završnici došao ispred Leclerca i slavio u Saudijskoj Arabiji

Max Verstappen pobjednik je utrke za Veliku nagradu Saudijske Arabije. Verstappen je slavio u tijesnoj utrci u kojoj se vodila velika bitka od početka do kraja...

Velika nagrada Saudijske Arabije imala je svoju predigru događanjima u petak i subotu, raketnim napadom ne tako daleko od same staze u petak pa subotnjim udesom Micka Schumachera i prvim pole positionom Sergija Pereza, a sve je dobilo kulminaciju u nedjelju dramatičnom utrkom u kojoj je slavio Max Verstappen.

Verstappenu se puno toga poklopilo, ali je i sjajno odradio posao. Iskoristio je maksimalno sve što je mogao, na kraju prestigao Charlesa Leclerca i otišao do pobjede.

Četiri kruga prije kraja Leclerc nije izdržao pritisak Verstappena i Red Bulla je došao ispred Ferrarija te je izdržao do prolaska kroz ciljnu ravninu.

Sergio Perez nije imao sreće, izlazak safety cara na stazu u najgore vrijeme nakon izlijetanja Nicholasa Latifija bacio ga je na četvrtu poziciju.

Virtualni safety car 12 krugova prije kraja pomogao je pak Verstappenu da počne ozbiljnije pritiskati Leclerca i odvede utrku do drame u završnici.

Na kraju je aktualni svjetski prvak odnio pobjedu, a valja spomenuti i kako je Lewis Hamilton uspio napredovati s 15. na deseto mjesto.

F1 VN Saudijske Arabije:
1. Max Verstappen (Niz/Red Bull) 1:24:19.293
2. Charles Leclerc (Mon/Ferrari) +0.549
3. Carlos Sainz (Špa/Ferrari) +8.097
4. Sergio Perez (Mek/Red Bull) +10.800
5. George Russell (VB/Mercedes) +32.732
6. Esteban Ocon (Fra/Alpine-Renault) +56.017
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!