Nogomet

Dalić: 'Ovo nije druga momčad, svi su oni prva momčad i reprezentacija Hrvatske'

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.03.2022.
Dalić: 'Ovo nije druga momčad, svi su oni prva momčad i reprezentacija Hrvatske'
Foto: Pixsell

Hrvatska u utorak igra drugu prijateljsku utakmicu u Dohi, protivnik će biti reprezentacija Bugarske, a izbornik Zlatko Dalić očekuje pobjedu...

Dan uoči dvoboja protiv Bugarske Zlatko Dalić nije skrivao zadovoljstvo odrađenim poslom u Dohi i još jednom potvrdio da će biti promjena u sastavu.

"Rekao sam već da sam zadovoljan onim što smo dobili u Dohi. Bilo bi lijepo da pobijedimo za kraj. Rekao i da ću promijeniti sastav i igrati s igračima koji su igrali manje u prvoj utakmici. Želim odmoriti igrače iz prve utakmice i dati priliku svima koji su s nama. Respektiramo protivnika, dat ćemo maksimum i želimo pobijediti."

Od početka je plan da svi dobiju minutažu.

"Naš plan je bio da pružimo priliku svim igračima, da odigramo svi određenu minutažu. Ne bi bilo dobro da opteretimo neke igrače. Ovo nije druga momčadi, svi su oni prva momčad i reprezentacija Hrvatske. Vjerujem da će se nametnuti kroz igru i ostvariti bolji rezultat."

Sastav ostaje onaj koji je Dalić već najavio.

"Kako sam jučer rekao sve ostaje, samo par dilema oko desnog boka. Ćaleta-Car će igrati drugu utakmicu i mijenjat ćemo ga tijekom utakmice. Samo Lovren i Sosa sigurno neće igrati, tijekom utakmice ćemo ovisno o rezultatu raditi zamjene."

Bugare je proanalalizirao i zna što može očekivati.

"Napravili smo analizu i predočili je igračima. Igraju formaciju 4-2-3-1, izgubili su 2:1 od Katara, protiv nas će tražiti dobar rezultat. Protivnik je koji će sigurno pokušati napraviti nešto preko kontri i polukontri."

Uz izbornika na konferenciji za medije bio je i Mario Pašalić kojeg je Dalić ishvalio.

"Mario je tu, on je svojim igrama i odnosom pokazao kvalitetu, od njega očekujem puno jer može igrati na više pozicija. Želim ga staviti tamo gdje je najbolji, u veznom redu, ali je hendikep što je tu najveća konkurencija. Ali on ima kredit kod mene, to je neupitno i zaslužuje ga svojim igrama i ponašanjem."

Dalić je još jednom istaknuo zadovoljstvo odnosom igrača prema reprezentaciji.

"Veseli me taj odnos i pristup. Ovo je sjajno okupljanje. Znalo se dogoditi kao u SAD-u da šestorica nakon prve utakmice idu doma, a ovaj put nitko nije ni pitao ni tražio da napusti kamp ili da ne dođe. Svi su došli s velikim veseljem i zato sam ponosan. Reprezentacija je kult i Doha je samo dokaz toga. Tu je i primjer Sose koji je htio doći iako je ozlijeđen."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!