Nogomet

Šimunićevi izabranici poraženi od Gruzije i završili na dnu skupine

Branimir Korać • utorak, 29.03.2022.
Šimunićevi izabranici poraženi od Gruzije i završili na dnu skupine
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija poražena je s 1:0 od Gruzije u zadnjem kolu kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo do 19 godina...

Razočaravajuć nastup hrvatske nogometne reprezentacije do 19 godina u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Cilj je bilo prvo mjesto i odlazak na Euro, ali Hrvatska je na kraju završila kao posljednja.

Nakon tijesne pobjede na stgartu protiv Islanda, Hrvatska je u drugom kolu poražena od Rumunjske i taj poraz je označio kraj nadanja.

Treće kolo Hrvatskoj je donijelo dvoboj protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini, ali Gruzija je iskoristila brojne rotacije u hrvatskom sastavu, ali i općenito pad samopouzdanja te je slavuila s 1:0.

Hrvatska je imala više prilika, ali nije ih znala iskoristiti i Gruzija je to kaznila te golom Gize Mamageišvilija stigla do pobjede.

Ovim porazom i Gruzija je preskočila Hrvatsku koja je na kraju zavrpšila na zadnjem mjestu u konkurenciji Rumunjske, Islanda i današnjeg protivnika kao domaćin što je rezultat koji mora dobiti dobru analizu zašto se to dogodilo bez traženja izgovora. Ako tome dodamo i da je reprtezentacija do 17 godina otpala još u prvom krugu kvalifikacija, vrijeme je svakako da se neke stvari objasne i promijene.

FOTO: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!