Ostali sportovi

Mladost i Marina Kaštela u borbi za prvo mjesto uoči doigravanja

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 29.03.2022.
Mladost i Marina Kaštela u borbi za prvo mjesto uoči doigravanja
Foto: Pixsell

Odbojkašice Mladosti u srijedu 30. ožujka u 19.00 sati u svom Domu odbojke Bojan Stranić ugošćuju Marinu Kaštela u derbiju 22. kola Superlige.

To je derbi kola, ujedno i cijelog prvenstva, jer sastaju se prvoplasirana Mladost, do sada bez poraza, sa skorom 21-0 i 61 bodom, te drugoplasirana Marina Kaštela s jednim bodom manje i tek jednim porazom, baš od mladostašica u prvom dijelu lige, kod kuće u Kaštelima. Kao zanimljivost dodajmo da su odbojkašice Mladosti do sada u regularnom dijelu lige izgubile sedam, a Kaštelanke pet setova.

Dinka Kulić, iskusna odbojkašica Mladosti, korektorica koje je do sada odigrala veliki niz jakih utakmica koje su spadale u sferu odlučujućih, mirno pred ovaj susret kaže:

"Pripremile smo se dobro za Marinu Kaštela, imamo veliki motiv uzvratiti im za poraz u polufinalu Kupa Hrvatske Snježane Ušić kada su nas pobijedile i kada mi definitivno nismo bile prave. Želja nam je još jednom pobjedom okončati regularni dio prvenstva i kao prvoplasirana ekipa krenuti u doigravanje za dva tjedna."

Obzirom na sustav doigravanja, da igra prvoplasirana sa četvrtoplasiranom ekipom u play offu, kako trenutno stvari stoje, igrale bi protiv Enne Vukovar, no to je ipak još uvijek sve samo u sferi prognoza.

"Nama je svejedno s kim igrali u play offu, i s jednima i drugima imamo pozitivan skor i vjerujem da smo favoriti. No, za sada uopće ne razmišljamo o slijedećim suparnicama, već smo samo fokusirane na prvu utakmicu koja dolazi, a to je protiv Marine Kaštela. Spremne smo, kompletne, s nama će u sastavu biti i Klara Perić i Mika Grbavica, tako da s te strane neće biti problema, i jedva čekamo tu utakmicu, da dokažemo da je poraz u Kupu bio samo naš loš dana. Ta nam pobjeda jako puno znači u smislu samopouzdanja pred doigravanje."

Doigravanje koje zbog okupljanja juniorske reprezentacije za kvalifikacije za EP kreće tek za dva tjedna.

"Nama to odgovara, moći ćemo se konačno posvetiti na treninzima onim stvarima za koje do sada, zbog strahovito napornog ritma na četiri fronta nismo mogle", rekla je na kraju iskusna odbojkašica Mladosti Dinka Kulić.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!