Nogomet

Peru u dodatne kvalifikacije, Kolumbija i Čile ostali bez Katara

Matej Kačan • srijeda, 30.03.2022.
Peru u dodatne kvalifikacije, Kolumbija i Čile ostali bez Katara

Razriješene su i južnoameričke kvalifikacije za SP u kojima su otprije bili poznati svi direktni sudionici, a interkontinentalno razigravanje na kraju je izborio Peru koji je s 2:0 svladao Paragvaj...

Nogometaši Perua uhvatili su jedini plijen koji je u južnoameričkim kvalifikacijama bio na raspolaganju uoči posljednjeg, 18. kola. Peru je kod kuće svladao Paragvaj s 2:0 i izborio je peto mjesto, dodatne interkontinentalne kvalifikacije za SP.

Peru je bio u troboju s Kolumbijom i Čileom, ali je jedini ovisio sam o sebi i odradio je posao. Gianluca Lapadula u petoj i Yoshimar Yotun u 42. minuti donijeli su pobjedu i uspjeh za Peru.

Kolumbiji tako ništa ne znači pobjeda nad Venecuelom pogotkom Jamesa Rodrigueza, dok su Čileanci ionako poraženi od Urugvaja za koji su u 2:0 pobjedi u kasnoj fazi zabili Luis Suarez i Federico Valverde.

Veliki uspjeh ostvario je Brazil koji je svladao Boliviju s 4:0 i postavio je rekord po broju bodova u kvalifikacijama Južne Amerike. Richarlison dva puta te Paqueta i Guimares po jednom tresli su mreže u 14. pobjedi Brazila.

Brazilci imaju samo tri remija i 45 bodova, što je rekord, a konto mogu popraviti u zaostalom dvoboju s Argentincima za koji će se naći termin. Argentina je u posljednjem regularnom kolu remizirala s Ekvadorom. Vodili su Gaučosi s 1:0 do nadoknade, ali onda Enner Valencia ne koristi penal pa zabija odbijanac za 1:1.

Južna Amerika, kvalifikacije za SP, 18. kolo:
Bolivija - Brazil 0:4
Čile - Urugvaj 0:2
Ekvador - Argentina 1:1
Peru - Paragvaj 2:0
Venecuela - Kolumbija 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!