Nogomet

Santos: 'Sanjam o svjetskom naslovu, usrećili smo 11 milijuna Portugalaca'

Matej Kačan • srijeda, 30.03.2022.
Santos: 'Sanjam o svjetskom naslovu, usrećili smo 11 milijuna Portugalaca'

Portugalski izbornik Fernando Santos prokomentirao je pobjedu nad Sjevernom Makedonijom i otkrio je da sanja o svjetskom naslovu u Kataru...

Portugalci su se preko Sjeverne Makedonije plasirali na SP, ali ambicije nisu gotove. Izbornik Fernando Santos ima već europski naslov i Ligu nacija u vitrinama, a sad želi i svjetski naslov.

"Ako je dozvoljeno sanjati, jedini san koji imam u ovom trenutku je da podignem treći trofej s reprezentacijom. Osvojio sam dva i sad sanjam o Mundijalu. Premda imamo jedno natjecanje prije SP-a, to je dovoljno vremena da se spremimo za Katar", rekao je Santos.

Santos je još jednom potvrdio da sanja o svjetskom naslovu.

"O tome i govorim, slijedit ću svoj san i san portugalskog naroda. Bitno je što ćemo se naći u Kataru, tamo gdje je koncentracija kvalitete. Ako tamo budemo pokazali timski duh kao u dvoboju s Makedoncima, moći ćemo se približiti vrhu", kazao je.

Santos je trpio mnoge kritike nakon što je propustio izravni plasman u susretu sa Srbijom, ali je dodatnim kvalifikacijama pristupio na isti način.

"Miran sam kao i uvijek. Savjest mi je mirna. Pokazali smo ogromno zajedništvo, momčadski duh, kreativnost. Imali smo podršku publike i uspjeli u zadatku. Pobjeda je zaslužena, Makedonci nisu imali pravu šansu. Plasirali smo se u Katar i usrećili 11 milijuna Portugalaca", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!