Nogomet

Stoičkov: 'Hrvatska može do četvrtfinala, dalje je težak put...'

Branimir Korać • četvrtak, 31.03.2022.
Stoičkov: 'Hrvatska može do četvrtfinala, dalje je težak put...'
Foto: Pixsell

Hristo Stoičkov najbolji je bugarski igrač svih vremena i dobar poznavatelj nogometa na ovim prostorima. Hrvatsku reprezentaciju posebno cijeni...

Kako je to biti jedan od najboljih igrača svijeta, Hristo Stoičkov jako dobro zna, a danas na ovim prostorima caruje Luka Modrić, kojeg Stoičkov jako cijeni>

"Luka je nešto strašno... Ti vidiš kako ima nešto drugačije, suvremenog nogometaša. On vidi dva-tri koraka naprijed", priča Stoičkov za Novu TV.

Hristo je svojevremeno predlagao Barceloni da dovede Modrića, ali u Barceloni nisu odlučno reagirali.

"Zovu me ljudi i kažu Hristo, pričamo tamo s Barcelonom može li Luka Modrić igrati za Barcelonu, prije nego će otići u Tottenham. Nazovem ljude u Barcelonu i kažem im - to je čovjek koji će biti ono što je bio Laudrup za ovaj klub. To je drugi Laudrup, on ima drugačiju viziju, nešto drugo. Nije se ostvarilo, otišao je u Tottenham, igrao je tamo dvije-tri godine i kasnije otišao u Real Madrid. Četiri puta bio je prvak Europe, osvojio Zlatnu loptu, najbolji nogometaš svijeta. Sretan sam zbog Luke iako igra za Real Madrid. Tako i s Davorom, igrao je i on za Real Madrid, ali ja zovem njega na telefon, zove on mene, ako imam problema ili ih on ima, čujemo se. Mi smo jedna krv."

Prije Svjetskog prvenstva u Rusiji, Stoičkov je isticao Hrvatsku kao potencijalno iznenađenje.

"Hrvatska je igrala dobar nogomet. Cijelo Prvenstvo je igrala fantastično, cijela momčad je bila jedinstvena."

A danas, koliko Hrvatska može na predstojećem SP-u?

"Luka ima 36 godina, ne može igrati svaku utakmicu po 90 minuta i to je normalno, no on zna što treba raditi. Mislim da Hrvatska može igrati recimo osminu finala ili četvrtfinale. Zato što imaš Brazil, Francusku, Španjolsku, težak je put, ali to je nogomet. No ako dođe do finala, to će biti velika stvar."

Što se tiče najboljih nogometaša Balkana kroz povijest, izbor je širok...

"Imali smo strašne nogometaše. Darko Pančev, Savićević, Peđa Mijatović, Davor, Bokšić, Luka, Gica Popescu i Gica Hagi..."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!