Ostali sportovi

U-20 reprezentacija okupila se u Zadru: 'Imamo dobru generaciju, možemo konačno ostvariti plasman'

Sportnet • četvrtak, 31.03.2022.
U-20 reprezentacija okupila se u Zadru: 'Imamo dobru generaciju, možemo konačno ostvariti plasman'

U Zadru se za turnir u Bibinjama okupila mlada hrvatska U-20 odbojkaška reprezentacija, a očekivanja su velika i od ove generacije se očekuje da se napadne plasman...

Hrvatska muška juniorska U-20 odbojkaška reprezentacija okupila se u Zadru na pripremama za drugi kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo. Turnir će se održati od 8. do 10. travnja u Bibinjama, što je svakako dodatna šansa za mlade igrače izbornika Tomislava Ćoškovića da se plasiraju na završnu smotru u svojoj generaciji, gdje odavno već nisu sudjelovali.

"Imamo dobru generaciju i nadamo se da bi konačno mogli dohvatiti nastup na Europskom prvenstvu. Dobro je što smo organizatori jednog od kvalifikacijskih turnira, to će nam puno pomoći glede priprema jer ne moramo nigdje putovati i bit će nam poznato okruženje. S nama su u skupini Belgija, Švedska i Mađarska. Prvi iz naše kvalifikacijske skupine ide direktno na EP, dok drugoplasirani ide u treći krug kvalifikacija, tamo negdje u lipnju", kaže izbornik juniorske reprezentacije Tomislav Ćošković.

O izgledima i planovima Tomislav nastavlja:

"Belgija je obzirom na rejting favorit naše skupine, no to u ovim generacijama ne mora ništa značiti. Mi ćemo sve učiniti da pokušamo već sada izboriti EP. Mađare najbolje poznajemo, igrali smo s njima u MEVZA-i i dva puta ih dobili, iako to nije nikakva sigurnost da ćemo ih i sada dobiti jer je to selekcija slična nama i tu nema opuštanja. U ovim uzrastima svatko svakoga može dobiti. O Šveđanima znamo najmanje, no s njima igramo posljednjeg dana tako da ćemo imati dovoljno informacije prije našeg susreta."

Izbornik je na pripreme pozvao 15 igrača, iako je imao nekih problema sa sastavom.

"Neće biti ozlijeđenog Jakova Markovića. Ante Kulušić je nedavno iskrenuo zglob, ali će biti s nama na pripremama i vjerujem biti spreman do početka kvalifikacijskog turnira. Ovo je dobra generacija koja ima širinu, tako da očekujem da, ukoliko sve bude u redu što se ozljeda i bolesti tiče, možemo napraviti dobar rezultat. U planu nam je prije početka turnira odigrati neke pripremne utakmice, najvjerojatnije s Ribola Kaštelima, što bi nam jako puno značilo", za kraj će vrlo ozbiljni i studiozni izbornik Tomislav Ćošković, donedavno i sam igrač i to jedan od ponajboljih koje je Hrvatska imala.

Uz njega su i njegovi asistenti, Antonio Surać, izbornik U-18 reprezentacije koju polovicom travnja u Napulju očekuju kvalifikacije za kadetsko EP na turniru zajedno s Italijom i Francuskom te Romano Rilović iz Medveščaka.

Hrvatska U20 reprezentacija:
Tin Devald (2005.) organizator igre / Mladost, Lovro Maglica (2004.) organizator igre / Rijeka, Ivo Mustapić (2005.) organizator igre / Ribola Kaštela, Gabrijel Cvanciger (2003.) korektor / Mladost, Duje Cvijović (2003.) korektor / Ribola Kaštela, Nikola Jureta (2003.) primač-pucač / Ribola Kaštela, Ante Kulušić (2003.) primač-pucač / Ribola Kaštela, Roko Vlašić (2004.) primač-pucač / Mladost, Luka Buljat (2005.) primač-pucač / Zadar, Matko Jakoliš (2003.) primač-pucač / Mladost, Bruno Barać (2004.) srednji bloker / Ribola Kaštela, Ivan Kuruc (2003.) srednji bloker / Mladost, Sven Jakopec (2005.) srednji bloker / Mladost, Mislav Karačić (2003.) srednji bloker / Mursa Osijek, Marko Repek (2003.) libero / Mladost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!