Košarka

Šveđani zabranili Jerebku igranje za reprezentaciju nakon potpisa za CSKA

Matej Kačan • četvrtak, 31.03.2022.
Šveđani zabranili Jerebku igranje za reprezentaciju nakon potpisa za CSKA
Foto: Pixsell

Odluka švedskog reprezentativca Jonasa Jerebka da do kraja sezone potpiše za moskovski CSKA rezultirala je odlukom Saveza o zabrani igranja za reprezentaciju...

Švedski košarkaš, nekadašnji NBA igrač Jonas Jerebko potpisao je za moskovski CSKA nakon invazije Rusije na Ukrajinu i brojnih političkih, gospodarskih pa i sportskih sankcija prema ruskim sportašima i klubovima, a za to je dobio kaznu iz rodne zemlje.

Švedski košarkaški Savez (SBBF), nakon saznanja da je reprezentativac potpisao za Ruse, objavio je kako više ne postoje uvjeti da Jerebko igra za švedsku reprezentaciju jer se čin potpisa za CSKA kosi s pozicijom Saveza.

Jerebko je posljednji put za Švedsku igrao upravo protiv Hrvatske u zadnjem prozoru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ruski klubovi, pa tako i CSKA, izbačeni su iz Eurolige i ostalih europskih natjecanja za ovu i sljedeću sezonu.

"Kao reprezentativac ste predstavnik švedske košarke, ali i osoba s kojom u Savezu imamo ljudski odnos. Zbog tog razloga, bilo je ključno imati direktan dijalog s Jonasom prije objave našeg stava. Glavni tajnik Saveza Fredrik Joulamo razgovarao je s Jerebkom u srijedu oko njegovog izbora da igra u Rusiji i istaknuo je kako s to direktno kosi s vrijednostima Saveza i našom jasnom pozicijom oko Rusije", stoji u objavi Saveza.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!