Košarka

Vratio se Bogdanović, Jazz odmah pobjeđuje, Zubac dvoznamenkast u porazu u Chicagu

Branimir Korać • petak, 01.04.2022.
Vratio se Bogdanović, Jazz odmah pobjeđuje, Zubac dvoznamenkast u porazu u Chicagu
Foto: EPA

Bojan Bogdanović i Ivica Zubac noćas su bili u akciji i to s različitim uspjehom. Bogdanović je stigao do pobjede, a Zubac je ipak poražen...

Vratio se Bojan Bogdanović, vratile su se i pobjedničke navike Utah Jazza. Bogdanović je propustio zadnjih devet utakmica, a povratkom na parket prekinut je niz od pet uzastopnih poraza Jazza.

Žrtva su bili Los Angeles Lakersi koji se bore uopće za ulazak u play-in, a ovo im je bio četvrti uzastopni poraz.

Lakersi bez LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa nisu imali šanse, Jazz je vodio od prve do zadnje minute i ovo mu je četvrta utakmica u kojoj nije imao nijednom zaostatak tijekom susreta.

Sve do zadnje tri minute Lakersi su bili na zaostatku iz kojeg nekom serijom mogu zakomplicirati dvoboj, ali tu se Jazz definitivno odvojio i priči je bio kraj.

Bogdanović je za 22 minute na parketu ubacio 11 poena (3/5 za dva, 1/6 za tri, 2/4 slobodna) uz tri skoka i pet asistencija. Donovan Mitchell završio je s 29 poena i sedam asistencija, a Rudy Gobert s 25 poena i 17 skokova.

Kod Lakersa Russell Westbrook ubacio je 24 poena uz sedam asistencija, a Dwight Howard 21 poen uz 12 skokova.

Dramatičan dvoboj odigran je u Chicagu gdje su Bullsi nakon produžetka proslavili pobjedu protiv Los Angeles Clippersa. DeMar DeRozan bio je nezaustavljiv iako je mogao biti tragičar da su Bullsi ovo izgubili.

Tri sekunde prije kraja kod 118:116 zaustavljen je prekršajem na šutu za tricu, ubacio je prva dva bacanja, ali treće nije i susret je otišao u produžetak. Tamo su Bullsi ipak slavili.

Kod Clippersa Reggie Jackson ubacio je 34 poena uz sedam asistencija, Paul George 20 poena uz pet asistencija te Marcus Morris s 20 poena. Ivica Zubac za 32 minute ubacio je 11 poena (5/8 za dva, 1/1 slobodna) uz devet skokova i dvije asistencije.

Kod pobjednika DeRozan je završio s čak 50 poena i šest asistencija, Vučević s 22 poena i 14 skokova te LaVine s 21 poenom i sedam asistencija.

NBA:
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 122:109
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 135:130 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!