Ostali sportovi

Okupile se mlade odbojkašice, cilj je prvo mjesto u kvalifikacijama i odlazak na EP U-19

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 01.04.2022.
Okupile se mlade odbojkašice, cilj je prvo mjesto u kvalifikacijama i odlazak na EP U-19

Samo dan nakon juniorske U-20 reprezentacije odbojkaša, također u Zadru okupila se juniorska ženska U-19 reprezentacija, s istim ciljem, pripremama za kvalifikacijske turnire za odlazak na Europsko prvenstvo...

Domaćin jednog od tih kvalifikacijskih turnira u obje konkurencije je Hrvatska, pa će se turniri juniorki i juniora odigrati u Bibinju, od 8. do 10. travnja. Suparnice našim juniorkama su vršnjakinje Norveške i Švedske.

Izbornik hrvatske izabrane vrste, Saša Ivanišević, pred okupljanje kaže: "Ovo domaćinstvo jednog od kvalifikacijskih turnira daje nam još više vjere da se već sada možemo kao prvoplasirana ekipa plasirati na Europsko prvenstvo. Naime, zbog ratnih sukoba CEV je iz ždrijeba izbacio reprezentaciju Rusije, inače svjetske prvakinje, koje su trebale biti nositelji u našoj skupini. Ovo nam je po meni velika šansa da pobjedama protiv Norveške i Švedske odmah osiguramo odlazak na EP. Ukoliko ne budemo prvi u skupini, drugoplasirani ide u dodatni krug kvalifikacija. No, cilj je već sada biti prvi i odmah osigurati EP."

O snazi suparnica Ivanišević ističe: "Znamo dosta o njima, Šveđanke su vrlo ozbiljna ekipa koju vodi talijanski trener, a dobro poznajem i Norvežanke, no pitanje je ipak u kojem će sastavu obje reprezentacije doći. Dobro je što prvog dana mi ne igramo, već ćemo moći uživo vidjeti suparnice u njihovom međusobnom dvoboju, tako da nas neće moći ničime iznenaditi. Na kraju će ipak sve ovisiti o nama i našoj igri."

Izbornik Ivanišević je pozvao 14 igračica na pripreme, po njemu ono najbolje što Hrvatska u toj generaciji trenutno ima.

"Vratila nam se nakon ozljede i Mara Štiglić iz Rijeke tako da smo kompletni. Znam da su mnoge djevojke već umorne od naporne i dugotrajne sezone jer su mnoge nositelji kvalitete u svojim klubovima igrajući domaću ligu, zato ćemo na taj način i prilagoditi pripreme. Imat ćemo i jednu kontrolnu trening-utakmicu, u nedjelju u Kaštelima protiv superligaške ekipe Kaštela. Mislim da će nam ta utakmica jako dobro doći da vidimo kakva je trenutno situacija sa sastavom, te da pokušamo uigrati neke akcije", zaključuje na kraju izbornik ženske U-19 reprezentacije Hrvatske Saša Ivanišević.

Juniorska U 19 reprezentacija odbojkašica: Kate Lijić, organizatorica igre / Split, Petra Brkičić, organizatorica igre / Rijeka, Aurora Papac, srednja blokerica / Mladost, Ivana Ćubelić, srednja blokerica / Split, Iva Apostolski, srednja blokerica / Marina Kaštela, Viktorija Ana Trcol, srednja blokerica / Rijeka, Ana Burilović, primačica-pucačica / Split, Ena Zajec, primačica-pucačica / Nebo, Mara Štiglić, primačica-pucačica / Rijeka, Taisa Weinand, primačica-pucačica / Osijek, Lara Škoro, primačica-pucačica / Pula, Matea Smoljan, libero / Mladost, Tia Kovčo, libero / Split, Marija Tabak, korektorica / Split.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!