Nogomet

Hrvatska saznala protivnike: Izvukla snažnu Belgiju, otvara s Vahinim Marokom!

Branimir Korać • petak, 01.04.2022.
Hrvatska saznala protivnike: Izvukla snažnu Belgiju, otvara s Vahinim Marokom!
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija i još njih 28 danas je saznalo protivnike u skupini Svjetskog prvenstva. Još tri sudionika nisu poznata, a Hrvatska je smještena u skupinu s Belgijom, Marokom i Kanadom...

Kao i kod svakog ždrijeba, uvijek je moglo i lošije, ali i bolje. No, Hrvatska ima prolaznu skupinu, raspored joj ide na ruku i ima pravo na optimizam.

Iz prve jakosne skupine mogla je izvući Katar kao najlakšeg protivnika, svi ostali bili su vrlo teški protivnici, a izvukla je Belgiju. Belgijci su vrlo snažni, u svim linijama iznimno kvalitetni i dobro je što s njima Hrvatska igra u trećem kolu do kojeg može riješiti pitanje prolaza.

Otvaranje je zakazano protiv Maroka kojeg vodi Vahid Halilhodžić, Marokanci imaju taj problem između Vahe i prvih zvijezda Ziyecha i Mazraouija i nisu loš izbor za početak Prvenstva. Fanatični su, borbeni, vrlo čvrsti, neće biti lako, ali Hrvatska je kvalitetnija.

Kanada se nipošto ne smije podcijeniti. Hrvatska će ući u taj susret kao favorit, ali Kanađani su u sjevernoameričkim kvalifikacijama prvi osigurali prolaz. Predvodi ih Alphonso Davies, tu je i Lilleov Jonathan david, dosta neugodna ekipa, ali i od nje je Hrvatska kvalitetnija.

Na papiru nema one klasične skupine smrti iako je tu nekoliko vgrlo zanimljivih skupina. Spomenimo i kako će Prvenstvo otvoriti Katar i Ekvador.

Hrvatska prvi nastup ima 23. studenog protiv Markoa, protiv Kanade igra 27. studenog, a 1. prosinca igrat će protiv Belgije.

Skupina A:
1. Katar
2. Ekvador
3. Senegal
4. Nizozemska

Skupina B:
1. Engleska
2. Iran
3. SAD
4. Wales - Škotska/Ukrajina

Skupina C:
1. Argentina
2. Saudijska Arabija
3. Meksiko
4. Poljska

Skupina D:
1. Francuska
2. UAE/Australija - Peru
3. Danska
4. Tunis

Skupina E:
1. Španjolska
2. Kostarika - Novi Zeland
3. Njemačka
4. Japan

Skupina F:
1. Belgija
2. Kanada
3. Maroko
4. HRVATSKA

Skupina G:
1. Brazil
2. Srbija
3. Švicarska
4. Kamerun

Skupina H:
1. Portugal
2. Gana
3. Urugvaj
4. Južna Koreja


18:46 - Ono što već znamo je da će Katar igrati u skupini A i otvorit će Prvenstvo. Krećemo sa ždrijebom!

18:37 - Polako se skuplja ekipa koja će odraditi ždrijeb, program vodi Jermaine Jenas, a ulaze redom Cafu, JJ Okocha, Lothar Matthäus, Ali Daei, Abdelahmed Mallalah, Tim Cahill, Bora Milutinović, Rabah Madjer. Kakva ekipa!

18:31 - Didier Deschamps je na pozornicu donio i trofej Julesa Rimeta, polako se bližimo samoj ceremoniji ždrijeba.

18:20 - Predsjednik Fife Gianni Infantino obraća se prisutnima i ne skriva kako je bilo puno nepovjerenja oko toga hoće li se moći Prvenstvo održati u ovoj državi.

18:10 - Upoznali smo i vrlo prepoznatljivu maskotu Prvenstva, imenom La'eeb.

18:08 - Službena lopta je Al Rihla, predstavljena kao lopta koja dostiže najveće brzine od svih dosadašnjih na svjetskim prvenstvima.

18:03 - Program u Dohi je počeo, kao što je uobičajeno, bit će tu dosta umjetničkog programa, predstavljanja kroz priču zemlje domaćina i njegove tradicije.


Poznato je 29 sudionika Svjetskog prvenstva, a danas će u ždrijebu u Dohi reprezentacije biti raspoređene u skupine u kojima će se natjecati na Svjetskom prvenstvu.

Kao što je poznato, već su određene i jakosne skupine na osnovu posljednje Fifine ljestvice, a Hrvatska je ostvarila jedan od ciljeva uoči ovog ždrijeba te se nalazi u drugoj jakosnoj skupini.

U prvoj jakosnoj skupini nalaze se: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska, Portugal

Druga jakosna skupina: Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska, SAD, Hrvatska

Treća jakosna skupina: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis

Četvrta jakosna skupina: Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, UAE/Australija - Peru, Kostarika - Novi Zeland, Wales - Škotska/Ukrajina

Ceremonija ždrijeba počinje u 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!