Nogomet

Dalić: 'Uglavnom smo zadovoljni, ne možeš na Svjetskom prvenstvu očekivati laganu skupinu'

Mihaela Bradovski • petak, 01.04.2022.
Dalić: 'Uglavnom smo zadovoljni, ne možeš na Svjetskom prvenstvu očekivati laganu skupinu'
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nije bio nezadovoljan ždrijebom skupine Svjetskog prvenstva. Ide korak po korak i primarni cilj je prolazak skupine...

Prva reakcija izbornika nakon ždrijeba Svjetskog prvenstva bila je očekivana. Hrvatska je mogla proći bolje, ali i puno lošije.

"Uglavnom smo zadovoljni, ne možeš očekivati laganu skupinu na Svjetskom prvenstvu. Dobili smo Belgiju koja je bila dugo prva na Fifinoj ljestvici. Kanada je dobila Ameriku i Meksiko u kvalifikacijama i napreduje. S druge strane Maroko vodi veliki trener Vahid Halilhodžić, ali mi smo spremni, znamo što nam je cilj i možemo ići na pobjedu u svakoj utakmici."

Otvaranje je protiv Maroka, pa slijedi Kanada i tek na kraju Belgija.

"Ako pogledamo ždrijeb, imamo dobar put. Znamo što nam je činiti. Ne smijemo nikoga podcijeniti, ići korak po korak i ostvariti svoj cilj. Vjerujem u reprezentaciju i da možemo ostvariti zacrtano."

Dobro je poznato koga Dalić nije htio. "Nisam htio Francusku, puno igramo s njima u zadnje vrijeme, a drugo je bilo po željama. Spremni smo za ono što nas čeka, ne možemo biti nezadovoljni."

Hrvatska je provela tjedan dana u Doghi i vidjela što otprilike može očekivati.

"Proveli smo lijepih 7-8 dana, odigrali dvije dobre utakmice, nama je cilj bio da se upoznamo s uvjetima i vremenom. Napravili smo dobre stvari i sada nam slijedi Liga nacija te pripreme za SP."

Isprobavao se sustav 3-5-2 koji je jedna od opcija za budućnost.

"Rekli smo da ćemo probati, sigurno ćemo to još probati i u Ligi nacija. Nama je najbitnije da svi budu zdravi i spremni za SP. Zaista vjerujem u našu reprezentaciju."

Ciljevi na SP-u?

"Bit ćemo kao uvijek skromni, idemo korak po korak, osnovno je proći grupu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!