Nogomet

Martinez: 'Težak je ždrijeb, Hrvatsku poznajemo sa Svjetskog prvenstva u Rusiji'

Branimir Korać, HINA • petak, 01.04.2022.
Martinez: 'Težak je ždrijeb, Hrvatsku poznajemo sa Svjetskog prvenstva u Rusiji'
Foto: Kristijan Komarica

Belgijci su papirnati favoriti skupine Svjetskog prvenstva u kojoj su osim njih još i Hrvatska, Maroko i Kanada...

Imali smo težak ždrijeb, kazao je izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez nakon što je "ples kuglica" njegovu momčad smjestio u skupinu s Hrvatskom, Marokom i Kanadom na Svjetskom prvenstvu 2022.

"Težak je ždrijeb iz raznih razloga, međutim očekuju nas fantastične utakmice kojima se treba radovati," kazao je Martinez na Twitteru belgijskog saveza.

"Maroko ima mnogo igrača vezanih za Belgiju, Kanada je imala dobru kvalifikacijsku kampanju, a tu je i Hrvatska koju dobro poznajemo sa Svjetskog prvenstva u Rusiji," dodao je španjolski stručnjak koji "Crvene vragove" vodi od kolovoza 2016.

Pod njegovim vodstvom Belgija je ostvarila najveći uspjeh u povijesti, broncu na SP-u u Rusiji 2018. godine, dok je na zadnjem Europskom prvenstvu ispala u četvrtfinalu od kasnijeg prvaka Italije.

Belgijski strateg je oduševljen što će turnir za njegove odabranike početi nešto kasnije pa će dobiti koji trening više.

"Nestrpljivo čekam početak priprema. Dobra vijest je da prvu utakmicu igramo nešto kasnije, što znači da su nam pripreme dulje i možda ćemo prije odlaska moći i odigrati utakmicu pred našim navijačima," dodao je.

"Sva tri protivnika imaju kvalitete," rekao je belgijskim medijima branič Toby Alderweireld koji je nakon šest godina u Tottenhamu preselio u katarski Al Duhail.

"Neće biti lako, ali s našom kvalitetama i fokusom sigurno ćemo uspjeti. Ne želim gledati unaprijed, u prvom krugu uvijek može biti iznenađenja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!