Košarka

Clippersi i Bucksi odmarali igrače, Zubac i društvo u rekordnom dvoboju uvjerljivo slavili

Branimir Korać • subota, 02.04.2022.
Clippersi i Bucksi odmarali igrače, Zubac i društvo u rekordnom dvoboju uvjerljivo slavili
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi upisali su pobjedu u gostima kod Milwaukee Bucksa sa 153:119. U dvoboju u kojem su napadi dominirali i jedni i drugi igrali su bez glavnih aduta...

Ivica Zubac bio je jedini igrač u obje momčadi koji je nominalno starter, a bio je na parketu, ali i on je imao nešto manju minutažu.

Među onima koje su Bucksi odmarali bili su Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton, Jrue Holiday, Clippersi su odmarali Paula Georgea, Reggieja Jacksona, Marcusa Morrisa, dodajte tu još i izostanke zbog ozljeda i dobijete vrlo okrnjene momčadi.

Clippersima se poklopila sjajna šuterska večer i postavili su rekord franšize po broju poena u regularnom dijelu sezone te su došli samo na poen zaostatka za ukupnim rekordom, naime u doigravanju 2020. godine ubacili su Dallasu 154 poena.

Susret su završili sa 61 posto šuta iz igre od čega za tricu 23/43. Tu je posebno prednjačio Robert Covington koji je ubacio 11 trica čime je postavio rekord franšize, svoj rekord, a ujedno je i 43 poena najviše što je ubacio u karijeri.

"Koš je postajao sve veći i veći, a moj ritam nije padao", kratko je prokomentirao nakon susreta Covington.

Clippersi su susret u potpunosti prelomili početkom treće dionice kada su stvorili visoku razliku i Bucksima više povratka nije bilo.

Uz Covingtona koji je uz tih 43 poena imao i osam skokova, istaknuli su se i Amir Coffey s 32 poena i sedam asistencija te Luke Kennard s 23 poena i šest asistencija. Zubac je odradio 21 minutu i za to vrijeme ubacio 11 poena (5/7 za dva, 1/4 za tri) uz tri skoka i četiri asistencije.

Kod Bucksa Jordan Nwora ubacio je 28 poena, a Bobby Portis 25 poena uz osam skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 119:153

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!