Nogomet

Deschamps: 'Nije čest slučaj da se s protivnikom iz skupine susrećete prije Prvenstva'

Branimir Korać • subota, 02.04.2022.
Deschamps: 'Nije čest slučaj da se s protivnikom iz skupine susrećete prije Prvenstva'

Vrlo zanimljivu skupinu dobila je Francuska koja će najtežeg protivnika imati u Danskoj. Kvalitetu Danske imat će priliku pobliže upoznati prije Prvenstva u Ligi nacija...

Francuska je u jučerašnjem ždrijebu izvukla reprezentaciju s kojom će se prije SP-a dva puta susresti u Ligi nacija. Srećom nije Hrvatska već Danska, a tu su još i nepoznati protivnik (netko iz trija Peru, UAE, Australija) te Tunis.

"Moglo je biti lakše ili teže, ljudi će svakako komentirati. Dobro poznajemo Dansku i još bolje ćemo se upoznati s naše dvije utakmice u Ligi nacija u lipnju i u rujnu. Postoji nepoznanica oko jednog protivnika koja neće nestati do lipnja, a tu je i Tunis s kojim već dugo nismo igrali. Znamo termine, sve ćemo to malo proučiti", kaže Didier Deschamps.

Što se tiče tog nepoznatog protivnika, kao favorit se nameće Peru.

"Logika bi govorila da bi mogao doći Peru koji je 22. na Fifinoj ljestvici, Australija je tu 42., a Emirati 68. Međutim to i je draž nogometa, ne dogodi se uvijek ono što očekujete."

Nije čest slučaj da se momčadi susreću prije Svjetskog prvenstva, a zajedno su u skupini. Ovaj put to će se dogoditi, Francuska će u Ligi nacija dva puta igrati s Danskom.

"Ove dvije utakmice poslužit će nam kao analiza, imat ćemo bolju priliku da se upoznamo, ali i njima će koristiti. Ne znam kako će biti u Ligi nacija, te utakmice mogu biti potpuno različite. Posljednji obračun je u rujnu, dva mjeseca prije SP-a. Danska je očito najjači protivnik u našoj skupini, polufinalist je Eura i 11. na FIFA-inoj ljestvici. Danci su primjerice ispred Njemačke i postoji poštovanje. Kao i uvijek, protivnike ćemo u analizama shvatiti s najvećom ozbiljnošću."

Tunižane će moći skautirati i kroz igrače koji nastupaju u Francuskoj.

"Tu je nekoliko igrača koji igraju u francuskom prvenstvu, ali ovo nije tim s kojim se često susrećemo. Vidjet ćemo. Ako su tu, to je zato što sigurno imaju vrlo dobre igrače. Uglavnom govorimo o Danskoj, ali i Tunis izaziva poštovanje i mi ćemo ga shvatiti ozbiljno. Imamo vremena, prikupit ćemo što više informacija"

FOTO: Biser Todorov/Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!