Tenis

Iga Swiatek nastavila fantastičan niz, Miami osvojila bez izgubljenog seta

Mihaela Bradovski • subota, 02.04.2022.
Iga Swiatek nastavila fantastičan niz, Miami osvojila bez izgubljenog seta
Foto: EPA

Kako je i Ashleigh Barty rekla na odlasku, kada je već netko treba zamijeniti na vrhu, neka to bude Iga Swiatek. Fantastična Poljakinja uistinu i je trenutno najbolja tenisačica svijeta...

Zadnji poraz upisala je u Dubaiju 16. veljače kada ju je svladala Jelena Ostapenko. Od tog meča Iga Swiatek osvojila je tri turnira i ima niz od 17 uzastopnih pobjeda.

Slavila je na turnirima u Dohi, Indian Wellsu i Miamiju, igra sjajan tenis, a nastup u Miamiju bio je posebno impresivan. Turnir je osvojila bez ijednog izgubljenog seta.

U finalu je igrala protiv Naomi Osake koja je bila potpuno nemoćna. Swiatek je dobila taj meč sa 6:4, 6:0, Osaka je probavala, ali jednostavno nije pronalazila način.

U prvom setu još se borila iako je dosta rano ušla u minus, međutim na reternu nije mogla ništa napraviti. Swiatek na svom servisu nije dopustila nijednu break loptu.

Nakon što je sa 6:4 uzela prvi set, u drugom je meč bio potpuno jednosmjeran. U samo jednom gemu Osaka je osvojila više od jednog poena, ali niti tu nije uspjela uzeti gem i izgubila je set sa 6:0.

Poljakinja tako nastavlja sjajan niz i neće je biti nimalo lako skinuti s vrha.

WTA Miami, finale:
Iga Swiatek (Poljska, 2) - Naomi Osaka (Japan) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!