Vodeni sportovi

Jadran u festivalu pogodaka slavio protiv Juga i izborio finale

Branimir Korać • nedjelja, 03.04.2022.
Jadran u festivalu pogodaka slavio protiv Juga i izborio finale
Foto: Kristijan Komarica

Vaterpolisti splitskog Jadrana borit će se za titulu regionalnog prvaka. Oni su u polufinalu bili bolji od Juga s 18:16 u susretu u kojem su napadi funkcionirali jako dobro...

Jadran i Novi Beograd odlučit će o tome tko je najbolji u regiji. Nakon što je Novi Beograd u prvom polufinalu bio bolji od Radničkog s 12:8, Jug i Jadran ponudili su pravu golijadu, a Jadran je slavio s 18:16.

Obrane su bile lošiji dio momčadi, ali nije im pomogao niti sudački kriterij koji je donio veliki broj isključenja. U takvom dvoboju napadi dolaze do izražaja, igra se puno s igračem više i onaj koji ima bolju realizaciju tog segmenta u velikoj je prednosti.

Jug je bolje ušao u utakmicu i imao je konstantno vodstvo sve do minutu i pol prije odlaska na odmor kada je Rino Burić zabio za prvo izjednačenje na susretu pogodivši za 8:8, a u zadnjim trenucima prvog poluvremena Jadran je prvi put i poveo 10:9.

U drugom poluvremenu gotovo konstantno se igralo gol za gol, obje momčadi nastavile su s efikasnom igrom, a Jug je prvi stao i to četiri i pol minute prije kraja susreta nakon što je Loren Fatović izjednačio na 16:16.

Do kraja susreta Jug više nije postigao nijedan gol, a Jadran je preko Luke Bukića i Burića otišao do pobjede 18:16.

Kod Jadrana sjajan je bio Jerko Marinić Kragić sa sedam golova, a kod Juga četiri gola postigao je Konstantinos Kakaris.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!