Košarka

Bitka s dna ljestvice: Puntamika u Jazinama dočekuje Vrijednosnice Osijek

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.04.2022.
Bitka s dna ljestvice: Puntamika u Jazinama dočekuje Vrijednosnice Osijek

Nakon dvije vezane pobjede protiv Šibenke i Furnira, pred košarkašima Puntamike novi je bitan izazov. Igrači Roka Jurline u nedjelju u četvrtom kolu Lige za ostanak dočekuju Vrijednosnice Osijek u dvoboju u kojemu traže konačni bijeg s dna ljestvice.

Obje momčadi su trenutno na učinku 7-18, s time da Brokeri imaju bolji međusobni omjer jer su slavili u oba dosadašnja dvoboja protiv zadarskog sastava.

"Premda su dosta mladi, Osječani imaju velik broj kvalitetnih igrača koji mogu držati visok ritam igre te ćemo na to morati odgovoriti kako smo odgovorili i u posljednje dvije utakmice. Nedjeljnim susretom ništa neće biti riješeno, ništa neće biti ni izgubljeno niti dobiveno, ali trebamo napraviti sve da pobijedimo i odmaknemo se od Vrijednosnica te u pozitivnom ritmu nastavimo prema završnici sezone", kazao je u najavi susreta trener Jurlina koji bi na raspolaganju trebao imati sve igrače s kojima je došao do vrijednog trijumfa u Zagrebu. Marino Šarlija i dalje ima problema s koljenom te bi njegova minutaža trebala biti limitirana, no doprinos iskusnog centra se najbolje mogao vidjeti u posljednjim minutama dvoboja protiv Furnira kada je dvjema izvrsnim obrambenim reakcijama spriječio povratak košarkaša iz Dubrave.

Slavonci u Jazine stižu nakon poraza u Šibenku i sa samo jednom pobjedom u posljednjih pet susreta, no momčad koja u svojim redovima ima toliki broj stranih igrača nipošto se ne smije podcijeniti.

"Okosnicu im čine Anyiarbany Makoi na playmakeru i centar Đorđe Topolović. Makoi je jako dobar igrač i dosta visok za svoju poziciju, čime često pravi probleme suparnicima na low-postu, dok je Topolović velika prijetnja pod obručima, a ove sezone je i dosta podigao postotak šuta. Tu bih još dodao i Vitu Porobića koji je u tom trokutu izuzetno opasan. Prodoran je, jako brz i neugodan za čuvanje. U prve dvije međusobne utakmice su nas uvukli u svoj ritam te smo teško pronalazili rješenja. Nadam da ćemo sada gledati drugu priču", zaključio je Jurlina.

Utakmica se igra u nedjelju u dvorani Jazine s početkom u 16 sati.

FOTO: Andrej Jančijev/KK Puntamika

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!