Rukomet

Sjajna Katarina Pavlović odvela Gran Canariju u finale EHF Europskog kupa

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 03.04.2022.
Sjajna Katarina Pavlović odvela Gran Canariju u finale EHF Europskog kupa
Foto: Davor Sajko

Novopečena hrvatska reprezentativka Katarina Pavlović igrala je ključnu ulogu u prolasku Gran Canarije u finale EHF Europskog kupa...

Hrvatska reprezentativna rukometašica Katarina Pavlović zabila je u nedjelju deset golova za španjolsku Rocasa Gran Canariju u polufinalnoj pobjedi 34:27 nad ukrajinskom Galičanka Lavovom čime je odvela svoju ekipu u finale EHF Europskog kupa.

"Ostvarile smo ono što smo htjele. Imale smo odlične momente tijekom utakmice", rekla je Pavlović u telefonskom razgovoru za Hinu s Gran Canarije.

"Kod kuće je najljepše igrati, uz publiku", dodala je s tog kanarskog otoka.

Ljevoruka Pavlović, koja igra na poziciji desne vanjske, zabila je najviše golova na utakmici.

Rocasa Gran Canaria je tako nadoknadila poraz od 19:20 pretrpljen prije tjedan dana u Češkoj. Igračice Galičanke taj su susret igrale ondje kao domaćin zbog rata u Ukrajini.

Rocasa Gran Canaria u finalu će igrati protiv španjolske Málage, braniteljice naslova EHF Europskog kupa, koja je u drugom polufinalu nadigrala srpsku ekipu Bekament iz Bukovičke Banje.

"Prva utakmica igra se ovdje kod nas pa ćemo dati sve od sebe. Uvjerena sam da ćemo odigrati odlično i borbeno finale. Vjerujem u pobjedu", istaknula je Pavlović.

Prvi susret igra se 7. svibnja na Kanarima, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Málagi.

"Osjećam se odlično. Prvi put ću igrati finale tog kupa pa sam jedan korak bliže ostvarenju želje", napomenula je hrvatska golgeterica.

Málaga je prošle sezone osvojila ovo natjecanje pobijedivši u finalu zagrebačku Lokomotivu.

Pavlović je jedina hrvatska rukometašica u Španjolskoj, no hrvatski izbornik Nenad Šoštarić nije ju zvao na Svjetsko prvenstvo koje se u siječnju igralo u toj zemlji premda je zbog ozljeda nedostajalo vanjskih igračica. Tijekom natjecanja je koronavirus bio izbacio dodatne tri vanjske igračice. Hrvatska je natjecanje završila na 18. mjestu što joj je bio najslabiji rezultat ikad na svjetskim prvenstvima.

Šoštarić je u Španjolskoj računao na iste igračice kao na Europskom prvenstvu 2020., gdje je Hrvatska osvojila brončanu medalju, pa nije koristio ljevoruke igračice.

Izbornik je pozvao Pavlović u reprezentaciju prošli mjesec za uzvratni susret s Francuskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • canastra03.04.2022. u 21:59
    Vidi se da je mala iz Ljubuškog.
    canastra