Automoto

Ricciardo: 'Bilo mi je žao Hamiltona nakon onakvog gubitka titule'

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.04.2022.
Ricciardo: 'Bilo mi je žao Hamiltona nakon onakvog gubitka titule'
Foto: EPA

Daniel Ricciardo za australske medije prisjetio se završnice prošle sezone i Hamiltonovog gubitka titule u posljednjem krugu. Priznao je kako mu je u tom trenutku bilo žao Britanca...

Lewis Hamilton 2008. godine u zadnjem krugu sezone u Brazilu je prestigao Timu Glocka i došao na petu poziciju, taman onu koja mu je bila dovoljna da dođe na vrh. Felipe Massa odnio je pobjedu u Brazilu, ali u ukupnom poretku ostao je bod prekratak.

Još su živa sjećanja na prošlu sezonu i kako je Max Verstappen odnio titulu Hamiltonu. Prisjetio se toga i Daniel Ricciardo.

"U to vrijeme nisam mogao vjerovati što se dogodilo. Sjećam se 2008. kada je prvenstvo završilo u posljednjem krugu imislio sam to se više nikada neće ponoviti. Ipak ponovno se dogodilo i to ispred mene. Bilo mi je žao Lewisa jer da nije bilo sigurnosnog automobila ili što već, on bi vjerojatno lako slavio. Te večeri sam se vjerojatno više stavio u njegovu kožu i pomislio sam kako to boli."

Ricciardo smatra kako nije donesena dobra odluka, ali smatra kako se odlaskom i Masija pokazuje da se uči na pogreškama.

"Bilo je ono što je bilo. Međutim čini se kao da definitivno idemo naprijed i pokušavamo učiti iz stvari koje nisu dobro izvedene."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!