Rukomet

Još jedno veliko pojačanje: Najbolji vratar svijeta seli u Aalborg

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.04.2022.
Još jedno veliko pojačanje: Najbolji vratar svijeta seli u Aalborg
Foto: Davor Sajko

Svjedoci smo velikog broja kvalitetnih igrača koji sele u Norvešku, Dansku i Švedsku, a od 2023. godine među njima bit će i IHF-ov rukometaš godine, najbolji vratar svijeta, Niklas Landin...

Kiel će u narednih godinu i nekoliko mjeseci ostati bez dva vrlo važna aduta. Sander Sagosen vraća se u Norvešku u Kolstad, a Niklas Landin seli u Aalborg.

Nijemci su se već pomirili s odlaskom Sagosena, a računali su kako je Landin siguran za ostanak u klubu do ljeta 2024. godine do kada je imao ugovor, ali iskoristio je opciju u ugovoru te zbog obiteljskih razloga na ljeto 2023. godine napustit će Kiel.

Landin je stavio potpis na ugovor s Aalborgom u trajanju od četiri godine.

"To je velika stvar za sve nas u Aalborgu. Niklas je tijekom proteklih nekoliko sezona dokazao da se s pravom smatra najboljim golmanom na svijetu i naravno da smo jako ponosni što smo ga uspjeli dovesti. Svi znamo da je bio čovjek odluke u nekim od najvećih utakmica u svijetu rukometa, a njegove jedinstvene kvalitete govore za sebe", rekao je direktor Aalborga Jan Larsen.

Landin je jako zadovoljan postignutim dogovorom.

"Proveo sam nekoliko fantastičnih godina u Njemačkoj, ali u posljednje vrijeme bilo je nekih obiteljskih izazova koji se najbolje rješavaju povratkom u Dansku. U isto vrijeme, još uvijek imam velike sportske ambicije i ovdje je Aalborg bio savršeno rješenje. Naravno, pratio sam sjajne nastupe kluba, a i doživio sam fantastičnu atmosferu u Sparekassen Danmark Areni. To me se jako dojmilo i veselim se što ću biti dio projekta."

U Kielu su malo razočarani i ovaj odlazak ih je iznenadio.

"Zbog korone mnogi su shvatili što znači ne imati obitelj na licu mjesta i da ih ne možete posjetiti kao i obično. Unatoč tome, Niklasova odluka da se vrati u Dansku prije isteka ugovora nas je na kraju iznenadila. To nam predstavlja veliki izazov koji ćemo u preostalom vremenu morati riješiti s potrebnom razboritošću i smirenošću", kaže izvršni direktor Kiela Viktor Szilagyi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!