Vodeni sportovi

Nedodirljiva! Mirela Kardašević drži svjetske rekorde u svim disciplinama bazenskog ronjenja na dah

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.04.2022.
Nedodirljiva! Mirela Kardašević drži svjetske rekorde u svim disciplinama bazenskog ronjenja na dah

Na Otvorenom prvenstvu grada Zagreba u ronjenju na dah, Mirela Kardašević postavila je dva nova rekorda i sada drži svjetske rekorde u svim disciplinama u bazenskom ronjenju na dah...

Ovog vikenda u organizaciji DPS Zagreb i Hrvatskog ronilačkog saveza održano je Otvoreno prvenstvu grada Zagreba u ronjenju na dah. Naša najbolja roniteljica, Mirela Kardašević prvi dan natjecanja oborila je svjetski rekord u ženskoj kategoriji discipline dinamika s bifin perajama (DINBF), preronivši 251.2 metra. Ostat će zapisana u povijesti ronjenja kao prva žena koja je dotaknula zid na 250 metara u istoj disciplini, gdje sada rekord iznosi 251 metar, a do tada je bio 244 metra.

Istog dana natjecanja u muškoj kategoriji, Poljak Mateusz Malina srušio je svjetski rekord u istoj disciplini i ostvario rezultat od 282 metra. Vanja Peleš napravio je odličan rezultat u dinamici bez peraja i ostvario 208 metara, dok je Budimir Sobat uzeo zlato u statici gdje je držao dah osam minuta i 43 sekunde.

Drugi dan natjecanja, Mirela Kardašević oborila je još jedan svjetski rekord, ovog puta u disciplini dinamika sa monoperajom (MONO), preronivši 272.70 metara. Tim rezultatom srušila je rekord Poljakinje koji je iznosio 265 metara i prvi put ostvarila rekord u ovoj disciplini. Vanja Peleš također je napravio odličan rezultat u dinamici s monoperajom gdje je osvojio zlatnu medalju rezultatom 254.5 metra.

"Ni sama još ne vjerujem u ostvareni rezultat. Iznimno sam zadovoljna kako je sve prošlo i vjerujem da je ovo najbolji pokazatelj za daljnje pripreme uoći Svjetskog prvenstva. Koristim ovu priliku da se kao i uvijek zahvalim svojem treneru Ivanu Drvišu, klubu DPS Zagreb, svojoj obitelji i sponzorima koji koji me podržavaju od samih početaka" rekla je Mirela nakon postavljanja rekorda.

Ovo je bilo zadnje natjecanje i posljednja provjera prije svjetskog prvenstva koje će se održati u lipnju u Beogradu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!