Rukomet

Rukometašice Hrvatske i Ukrajine igrat će u Grazu

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.04.2022.
Rukometašice Hrvatske i Ukrajine igrat će u Grazu

EHF je nakon duge konzultacije sa savezima odlučio da će se odgođeni susret rukometašica Ukrajine i Hrvatske odigrati 20. travnja u Grazu...

Kvalifikacijski susret za ženski rukometni EURO 2022, koji je odgođen zbog početka ruske invazije na Ukrajinu, odigrat će se 20. travnja. EHF je za taj susret odredio neutralan teren pa će hrvatske i ukrajinske rukometašice igrati u Grazu.

Dvoboj je prvotno trebao biti odigran u Zaporožju, ali je zbog jasnih razloga odgođen i pomaknut. No, Ukrajinski rukometni savez nije odustao od natjecanja, poručio je ostalim savezima da želi nastaviti kvalifikacije.

"Posljednjih dana u intenzivnoj komunikaciji između Europske rukometne federacije, Ukrajine i Hrvatske, tražilo se najbolje moguće rješenje. Hrvatski rukometni savez pri tome je ponudio da se utakmica odigra 20. travnja u Poreču. U međuvremenu, stigla je ponuda Austrijskog rukometnog saveza. Oni su izrazili spremnost da organiziraju utakmicu Ukrajine i Hrvatske u Grazu, u novoj dvorani Raiffeizen Sportpark koja može primiti 3000 ljudi", poručio je HRS.

Istog dana će svoj dvoboj igrati Austrija i Danska pa su se jednim udarcem ubile dvije muhe te su dvoboji organizirani o jednom trošku.

Hrvatska je nakon tri odigrana dvoboja u skupini s Ukrajinom, Češkom i Francuskom treća s dva boda. U prvo dvoboju ove dvije ekipe, onom u listopadu 2021. slavila je Ukrajina u Rijeci s 23:22.

FOTO: HRS/Stanko Gruden/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!