Nogomet

Musa: 'Zabijam golove, svoj posao radim kako treba, ali ne mogu se sam pozvati u reprezentaciju'

Matej Kačan • utorak, 05.04.2022.
Musa: 'Zabijam golove, svoj posao radim kako treba, ali ne mogu se sam pozvati u reprezentaciju'
Foto: FaH

Hrvatski napadač na radu u Portugalu Petar Musa trese mreže u svojoj ligi, ali ga nema u slici reprezentacije o čemu je i progovorio u razgovoru...

Dok Zlatko Dalić traži rješenje u vrhu napada, jedan igrač briljira u europskoj ligi, ali nema ga na popisu. Petar Musa igra za Boavistu koja se bori za ostanak u prvom razredu portugalskog nogometa.

Nekadašnji U-21 napadača Hrvatske na posudbi je iz praške Slavije, prije toga bio je i u Unionu iz Berlina pa ima iskustvo igranja u najboljim ligama Europe. Ove sezone zabio je već deset golova u portugalskoj ligi, ali ga u razgovoru za reprezentaciju nema.

"Ne znam što bih rekao. Igram dobro, postižem pogotke, svoj posao na travnjaku radim onako kako treba i vjerujem da ću tako i nastaviti. Ali, ne mogu se sam pozvati u nacionalnu vrstu. Izbornik je taj koji bira igrače", rekao je u razgovoru za Sportske novosti.

Musa očito nije ni očekivao poziv pa nije bio ni razočaran kad ga nije bilo na spisku za turnir u Kataru.

"Nisam bio razočaran, jer se ne želim zamarati potankostima na koje ne mogu utjecati, niti ću sebi dopustiti da budem razočaran. Imam svoj cilj, želim iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i siguran sam da će mi se u budućnosti dogoditi lijepe stvari. Pa možda stigne i izbornikov poziv, tko zna! Svi se mi nadamo reprezentativnom pozivu, neizmjerna je čast i ponos igrati za svoju zemlju."

Musa ne zna bi li baš on u budućnosti mogao biti prvi izbor za "vatrenu devetku".

"Uh, teško pitanje... Igrao sam za mladu selekciju, ali još nikad nisam dobio poziv za A reprezentaciju. I tek kad se to, daj Bože, dogodi, onda bih mogao detaljnije govoriti o svemu tome, tek kad osjetim ozračje u nacionalnoj vrsti", kazao je Musa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!