Ostali sportovi

Lucija Mlinar sa svojim klubom izborila promociju u prvi rang turske odbojke

Sportnet • utorak, 05.04.2022.
Lucija Mlinar sa svojim klubom izborila promociju u prvi rang turske odbojke

Veliki klupski uspjeh ostvarila je hrvatska odbojkaška reprezentativka Lucija Mlinar. Nekadašnja igračica Mladosti sa svojim je Belediyesporom osvojila drugu tursku ligu i ostvarila promociju u elitni rang...

Hrvatska odbojkaška reprezentativka Lucija Mlinar osvojila je drugu tursku ligu te se tako sa svojim klubom Cukrova Belediyespor plasirala u najprestižniju tursku Sultanligu.

Ova 180 cm visoka 26-godišnja primačica-pucačica sjajnim je igrama u Turskoj oduševljavala tijekom cijele sezone, a ovim uspjehom ostvarila i posljednji zacrtani cilj u svom ovosezonskom napretku. Simpatična Lucija otkriva sve o dugo željenom trofeju te planove za ispunjeno ljeto koje je očekuje s hrvatskom reperezentacijom.

"Ovo je bio glavni cilj kluba otkako sam došla u Tursku. Bila je to zaista velika želja i cijele ekipe te smo jako ponosne da smo je uspjele ostvariti. Imale smo dva play off turnira u dva tjedna po tri utakmice zaredom i upisale smo samo jedan poraz", kaže Lucija te dodaje: "Ovo je jedna predivna priča, svi su zaslužni za uspjeh. Imamo odličnu upravu kluba, kvalitetnu ekipu i kvalitetno radimo tijekom cijele sezone."

Nakon što je 2016. godine otišla iz Mladosti, Lucija je već napravila je zavidnu karijeru. Iz Mladosti je najprije otišla u Švicarsku, 2014. godine, u Pfeffingen, na jednu sezonu, tek toliko da proba kako je to biti vani, da bi sezonu potom utvrdila gradivo i otišla 2016. najprije u belgijski Charleroi, potom u mađarsku Bekescabai, pa njemački Dresdner te je sezonu 2020/21. odradila u talijanskoj Perugiji. Od prošle je jeseni potpisala za turski klub Cukrova Belediyespor. Karijera koja se iz godine u godinu sve više izdiže.

"Ova sezona u Turskoj svakako će mi ostati u najljepšem sjećanju. U narednim danima vraćam se u Hrvatsku i veselim odmoru sa svojom obitelji", zaključuje Lucija koju ovog ljeta s hrvatskom reprezentacijom očekuju Mediteranske igre, Europska liga i Challenger Cup te kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!