Nogomet

Škorić: 'Bjelica je smiren lik iako se to možda na prvu ne bi reklo'

Mihaela Bradovski • utorak, 05.04.2022.
Škorić: 'Bjelica je smiren lik iako se to možda na prvu ne bi reklo'
Foto: FaH

Osječani su u dvoboju protiv Hajduka bili bez kapetana Mile Škorića za kojeg se očekuje povratak za oko tri tjedna. Ozljeda je još bolna, no što je najbitnije, ligamenti nisu stradali...

Mile Škorić nema sreće. Dobio je priliku u reprezentaciji od prve minute pokazati Zlatku Daliću koliko može, ali polovicom prvog dijela morao je napustiti igru zbog ozljede. Ne samo to, ta ga je ozljeda ujedno skupo stajala i propustio je i dvoboj protiv Hajduka. U kratko vrijeme zaradio je gotovo istu ozljedu.

"Slična je ozljeda, samo je ovaj put malo veći problem. Bolno je, imam i rupturu kod palca, no srećom ligamenti nisu stradali pa bi trebalo biti brzo sanirano. U biti su dvije ozljede jer je od udarca napuknuo i desni kvadriceps. Nadam se da će proći sve u redu i da će pauza trajati samo ova tri tjedna", kaže Škorić za Sportklub.

Puno se pričalo o tom sustavu 3-5-2, a i Škorić ističe kako ne može ništa preko noći.

"To je sustav koji treba uigrati i ne može se usavršiti preko noći. Probali smo ga u prijateljskim utakmicama, ali trebamo ga isprobati i u natjecateljskim susretima da bi se bolje osjećali. Mislim da smo u dobrom stanju i spremni za SP. Ne treba gledati prijateljske utakmice, tu nikada nismo izgledali posebno dobro, ali na velikim natjecanjima onda ipak stvari štimaju."

Škorić ima dobru komunikaciju s izbornikom, a posebno cijeni što mu Dalić otvoreno kaže koliko na njega računa.

"Jako me cijeni i poštuje te je potpuno otvoren prema meni. Imamo strašnu reprezentaciju i tu je teško doći do prvih 11, ali iskren je sa mnom i uvijek mi kaže jesam li treća, četvrta, peta opcija, sviđa mi se to, načisto sam s njim.Pogledajte konkurenciju, tu su Lovren, Vida, Duje, Pongračić, Gvardiol kojem je samo nebo granica, stvarno sam u odabranom društvu."

*Što se tiče prvenstva, iza Osijeka je utakmica s Hajdukom gdje Škorić žali za boljim rezultatom.

"Mislim da smo ostavili bolji dojam i da smo trebali izvući i neki bolji rezultat. Imali smo tri odlične šanse i taj kazneni udarac, ali to je nogomet, nekada odigraš lošije pa pobijediš, a nekada sjajno pa ostaneš bez rezultata."

Veliki razlog zašto Osijek igra ovako dobro i bori se za titulu je Nenad Bjelica.

"On je po meni najbolji trener kod nas u ovom trenutku i njegovi rezultati dovoljno govore. Zna odlično čitati igrače i prepoznati kvalitete kod svakog pojedinca. On i njegov stožer su sjajno uštimani, a uz sve još je i odličan motivator i zna podići ekipu. Sretan sam što imamo takvog stručnjaka na klupi. Smiren je lik iako se to možda ne bi na prvu reklo. Sjećam se da smo prošle godine gubili od Varaždina 2:0, mislili smo na poluvremenu da će biti belaja, ali on je smireno popričao s nama i uvjerio nas da smo bolji i na kraju smo dobili 3:2."

Škorić je istaknuo i da bi morala doći baš nemoralna i ogromna ponuda da pristane otići, a što se tiče napadača u HNL-u:

"Livaja je sjajan i pokazuje sve svoje kvalitete, Petkovića je nemoguće čuvati kada je formi zbog konstitucije i brzine, Oršić je izvrstan, Beljo će biti fantastičan, Drmić je strašan i ima iza sebe i Bundesligu, a jako je nezgodan i Dabro iako prolazi ispod radara. Nisam još igrao protiv Kalinića, ali miriše mi da će biti jako nezgodan."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!