Nogomet

Uremović: 'Otišao sam iz Rusije bez opcije za dalje, samo sam htio izaći iz države'

Branimir Korać • srijeda, 06.04.2022.
Uremović: 'Otišao sam iz Rusije bez opcije za dalje, samo sam htio izaći iz države'

Filip Uremović iskoristio je opciju koju je FIFA otvorila, napustio je ruski klub i pronašao do kraja sezone angažman u Engleskoj...

Iako se spominje kako bi još poneki igrač mogao u završnici sezone napustiti svoj sadašnji ruski klub, zasad je samo jedan Hrvat napustio Rusiju. Filip Uremović otišao je iz Rubina u Sheffield United.

"Otišao sam bez opcije za dalje, samo sam htio izaći iz države. Bilo je na kraju ipak puno opcija, ali izabrao sam ovu Sheffielda da probam i engleski nogomet", istaknuo je Uremović za Novu TV.

Što će biti na ljeto, to se još ne zna, odluka je donesena samo do kraja ove sezone.

"Na ljeto bih se trebao vratiti u Rusiju. Čekamo odluku Fife, još ništa ne znamo, najgore je nama igračima jer teško nam je planirati i znati što će se dogoditi."

Ako ostane suspenzija za ruske klubove u europskim kupovima, jako će pasti kvaliteta lige.

"Prvenstvo se odigrava, ali puno igrača je suspendiralo ugovore. Neće biti ispadanja ove sezone, tako je odlučeno. Suspenzija klubova je jedan od najvećih problema. Sama stvar da igraš, a ne znaš zašto igraš jer ne možeš u europska natjecanja, je teška. Ne zna se kada će se to sve završiti, vjerujem da neće puno igrača ostati nakon ove sezone ako suspoenzija ostane."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!