Rukomet

Sesvećani u posljednjim sekundama do Final Foura, PPD Zagreb vrlo uvjerljiv

Branimir Korać • četvrtak, 07.04.2022.
Sesvećani u posljednjim sekundama do Final Foura, PPD Zagreb vrlo uvjerljiv
Foto: FaH

Odigrana su tri susreta četvrtfinala Kupa Hrvatske i iznenađenja nije bilo. Završni turnir izborili su PPD Zagreb, Sesvete i Poreč...

Sesvećani su izborili nastup na završnom turniru teško izborenom pobjedom u gostima kod vodeće momčadi Prve lige Sjever, Osijeka. Pred brojnim domaćim navijačima Sesvećani su ipak bili bolji i to golom Patrika Hršaka u zadnjim sekundama susreta.

U tvrdoj utakmici Osječani su u 47. minuti poveli s 24:21 da bi do kraja susreta postigli samo jedan pogodak te upisali poraz 26:25.

Najbolji kod Sesveta bili su Filip Perić s 11 obrana, Ivan Dumenčić sa sedam golova te Darko Krndelj sa šest. Hršaku je to bio prvi i jedini pogodak na susretu nakon što je u prva tri pokušaja bio neuspješan. Kod Osijeka Marko Romić imao je 11 obrana, a Fran Čurić sedam golova.

Poreč je imao lakši posao protiv Moslavine te je glatko slavio s 30:25. Krenuo je u susret s 4:0 i do kraja utakmice gosti nisu uspjeli doći u egal. U jednom trenutku u drugom dijelu prednost domaćina iznosila je osam golova.

S devet golova kod Poreča najučinkovitiji bio je Tomislav Bošnjak, a kod Moslavine Tomi Vozab zabio je 13 golova.

PPD Zagreb imao je najlakši posao i svladao je Dubravu s uvjerljivih 35:20. Očekivano lako slavlje domaćina koji nije potrošio previše energije.

Filip Ivić imao je 11 obrana iz 19 udaraca, sedam golova postigao je Edin Klis, a pet Ivan Čupić. Kod poraženih po četiri gola zabili su Filip Turčić i Dino Sofić.

Kup Hrvatske, četvrtfinale:
Osijek - Sesvete 25:26
Poreč - Moslavina 30:25
PPD Zagreb - Dubrava 35:20

Kup (M)

četvrtfinale

Osijek25:26Sesvete
Poreč30:25Moslavina
RK Zagreb35:20Dubrava

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!