Košarka

Bogdanović najbolji u visokoj pobjedi, Zupcu double-double

Matej Kačan • četvrtak, 07.04.2022.
Bogdanović najbolji u visokoj pobjedi, Zupcu double-double
Foto: EPA

Dva hrvatska košarkaša sudjelovala su u sinoćnjoj NBA večeri, a oba su imala vrlo zapažene uloge u pobjedama svojih ekipa koje nisu toliko važne, ali održavaju raspoloženje prije kraja regularne sezone...

Nakon što su dan ranije osigurali doigravanje, Utah Jazzeri s manje pritiska na leđima mogu u borbu za četvrto, peeto ili šesto mjesto Zapada. Četvrto je bilo samo teorija i za šansu im je trebao poraz Dallasa koji se ipak nije dogodio.

Zato je pobjeda nad Thunderom bila ključna ne bi li se obranilo peto mjesto od Denvera, a pobjeda je upisana i to na vrlo uvjerljiv način, sa 137:101. Cijelo vrijeme osim u prvoj dionici Jazz je vodio i stigao je do uvjerljive pobjede.

Najbolji pojedinac kod Jazza bio je Bojan Bogdanović koji hvata pravu formu nakon povratka od ozljede. Bojan je za 26 minuta na terenu ubacio 27 poena uz šut 7/11 i bacanja 11/12 te pet skokova i bio je najbolji kod svoje ekipe.

Rudy Gobert dodao je 20 poena uz deset skokova, a Jordan Clarkson 18 ubačaja uz deset asistencija.

Pobjedu su upisali i LA Clippersi, i to nad prvom momčadi lige, Phoenix Sunsima. Ni za jedne ni za druge nije bilo imperativa jer situacije su im riješene, ali Sunsi su skoro odradili suludi povratak.

Naime, Clippersi su u jednom trenutku imali i 39 razlike, a 25 je bilo na ulasku u četvrtu dionicu. Sunsi tad rade 48:26, ali Los Angeles je izdržao i upisao je 113:109 pobjedu koja ga ipak ne miče s osmog mjesta Zapada.

Čak sedam igrača bilo je dvoznamenkasto kod Clippersa. Prvo ime bio je Norman Powell s 24 poena u svom povratku od teške ozljede, dok je Paul George dodao 19 uz devet skokova. Ivica Zubac zabio je 13 poena i imao 11 skokova za double-double.

Zubac je proveo 25 minuta na terenu, iz igre je gađao gotovo savršenih 5/6, a s bacanja 3/4. Dodao je i jednu asistenciju te dvije blokade.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!