Košarka

Mavsi napadaju i treću poziciju, Netsi i Hawksi nastavili ljutu borbu

Matej Kačan • četvrtak, 07.04.2022.
Mavsi napadaju i treću poziciju, Netsi i Hawksi nastavili ljutu borbu
Foto: EPA

Osim onih dvoboja gdje su igrali hrvatski košarkaši, u NBA ligi su odigrana još četiri susreta. U svakom je bilo nekakvog uloga, uglavnom se jedna od ekipa borila za što bolju poziciju...

Dallas Mavericksi pobjedom nad Detroit Pistonsima ostvarili su dvojaki cilj. Pobjeda znači da ih Utah Jazz neće preskočiti na četvrtom mjestu Zapada, ali isto tako ostvarena je 50. pobjeda i sad Mavsi imaju isti broj slavlja kao i trećeplasirani Warriorsi, ali uz poraz više.

Dallas tako napada i treće mjesto Zapada, a u 131:113 pobjedi nije bilo drame, jer Detroit se držao samo u prvoj dionici. Luka Dončić vodio je Mavse s 26 poena i 14 asistencija uz osam skokova, 24 poena dodao je Jalen Brunson.

Na Istoku se vodi velika borba između Brooklyn Netsa i Atlanta Hawksa za osmo mjesto, a ulog i nagrada su utakmica manje ili prilika više za izboriti doigravanje kroz play-in turnir. Netsi i Hawksi su na istom omjeru, Netsi imaju prednost zbog međusobnih susreta, a obje su momčadi sinoć ostvarile pobjedu.

Netsi su sa 110:98 svladali gradske rivale Knickse i održali "status quo" na još jednu večer, dok su Hawksi bili bolji od Washingtona sa 118:102. Kevin Durant i Trae Young vodili su svoje momčadi. Durant je imao triple-double od 32 poena, 10 skokova i 11 asistencija, dok je Young zabio 30 poena i imao 11 dodavanja.

Boston Celticsi drže svoje drugo mjesto Istoka, a u 117:94 pobjedi nad Chicago Bullsima pobjegli su na pola pobjede od Bucksa i Sixersa koji ih prate. No, ako i padnu na treće mjesto čini se da nema zime jer su sinoć svladali šestu ekipu, onu koja bi imu tom slučaju bila suparnik.

Chicago Bullsi nisu zaprijetili i lako su pali s 117:94, a Boston je do jubilarne 50. pobjede vodio Jaylen Brown s 25 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Kod Bullsa je DeMar DeRozan ubacio 16 poena.

NBA:
Detroit Pistons - Dallas Mavericks 113:131
New York Knicks - Brooklyn Nets 98:110
Atlanta Hawks - Washington Wizards 118:103
Chicago Bulls - Boston Celtics 94:117

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!