Tenis

Odlazak u rodnoj zemlji: Tsonga završava karijeru na Roland-Garrosu

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 07.04.2022.
Odlazak u rodnoj zemlji: Tsonga završava karijeru na Roland-Garrosu

Na ovogodišnje izdanju Roland-Garrosa završit će jedna velika teniska karijera. Nekadašnji peti igrač svijeta, 37-godišnji Jo-Wilfried Tsonga odlazi u mirovinu na Grand Slamu u rodnoj zemlji...

Iskusni francuski tenisač kojeg u zadnje vrijeme muče velike ozljede Jo-Wilfred Tsonga objavio je da će nakon Roland-Garrosa okončati karijeru.

Tsonga, koji će 17. travnja proslaviti 37. rođendan, svojedobno je bio peti tenisač svijeta, ali je zbog brojnih ozljeda i slabije forme pao na 220. poziciju na ATP listi.

"Ovo će mi biti 15. sudjelovanje na Roland-Garrosu i nadam se da ću biti onakav kakav sam uvijek bio na ovom turniru", rekao je Tsonga.

Francuz je u karijeri osvojio 18 ATP naslova, a najbliže trofeju na Grand Slamu bio je 2008. godine, kada je u finalu Australian Opena poražen od Novaka Đokovića.

Bio je polufinalist Roland Garrosa i Wimbledona, dok je na US Openu u nekoliko navrata stigao do četvrtfinala. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojio je srebrnu medalju u paru s Mikaelom Llodrom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!