Tenis

Zaustavljen veliki niz pobjeda Petre Marčinko, sudačka odluka utjecala na rezultat

Branimir Korać • četvrtak, 07.04.2022.
Zaustavljen veliki niz pobjeda Petre Marčinko, sudačka odluka utjecala na rezultat

Petra Marčinko nije uspjela upisati čak 26. uzastopnu pobjedu. Zaustavila ju je Mađarica Dalma Galfi nakon velike borbe u drugom kolu ITF turnira u Oeirasu...

Bez obzira na poraz u drugom kolu ITF turnira u Oeirasu, Petra Marčinko može biti zadovoljna. Mađarica Dalma Galfi, koja je usput bila vrlo nervozna i nimalo joj se nije svidjelo da je jedna juniorka blizu pobjede protiv nje, na kraju je slavila u tri seta.

Marčinko je nervozno ušla u meč i izgubila prvi set sa 6:0, ali onda je počela igrati. Uzela je drugi set, u trećem setu je vodila s breakom prednosti u dva navrata, ali Galfi se izvukla.

Meč je prelomila sudačka odluka u devetom gemu kada je Marčinko tražila provjeru servisa Galfi koji je bio vani, ali sudac je dosudio dobru loptu, međutim sudac nije htio provjeriti trag.

Marčinko je prosvjedovala, u jednom trenutku i Galfi joj je dobacila da prestane jer nije više u juniorima, a nakon svega hrvatska tenisačica nije se mogla smiriti i do kraja meča potpuno je pala.

Nakon meča bilo je dosta prosvjeda iz Petrinog tabora, ali što vrijedi, Galfi ide dalje, a za Marčinko je ovo dobra škola.

Bila je ravnopravna, u nekim dijelovima meča i bolja od 97. igračice svijeta i to je ono s čime može biti ponosna.

ITF Oeiras, prvo kolo:
Dalma Galfi (Mađarska) - Petra Marčinko (Hrvatska) 6:0, 4:6, 6:4

FOTO: Slavica Šarović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!